Дамян Аврамовски при момчетата и Илина Илиева и Рая Маркова

...
Дамян Аврамовски при момчетата и Илина Илиева и Рая Маркова
Коментари Харесай

Три българчета се класираха за втория кръг на турнир до 12 г. от Тенис Европа в Австрия

Дамян Аврамовски при момчетата и Илина Илиева и Рая Маркова при девойките се класираха за втория кръг на шампионата до 12 година от първа категория на Тенис Европа в Куфщайн, Австрия.

В шампионата взе участие отбор 2011 от пътуващите тимове във възрастовите групи до 12 година и до 14 година, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през календарната 2023 година

Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подкрепя присъединяване на млади надарени състезатели за присъединяване на интернационалните шампионати.

През тази година 16 девойки и момчета родени сред 2009 и 2012 година ще бъдат подкрепени за присъединяване на по седем шампионата от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разноски на младите ни гении.

Отбор 2011 е в състав Дамян Аврамовски (Бароко спорт), Камен Иванов (Изида), Илина Илиева (Виа Тенис Стар), Рая Маркова (Августа Траяна) с капитан Бранко Аврамовски.

При момчетата Дамян Аврамовски победи с 6:3, 6:4 Линус Мосер от Австрия. Камен Иванов отстъпи с 0:6, 0:6 на Акхмади Маханов от Казахстан.

При девойките Илина Илиева победи с 6:2, 6:2 София Калдуел от Латвия. Рая Маркова направи поврат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:0 над Карла Полумюлер от Германия.

Утре стартират и шампионатите на двойки при момчетата и девойките.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР