Дамският хор Whim‘n Rhythm на един от най-престижните американски университети

...
Дамският хор Whim‘n Rhythm на един от най-престижните американски университети
Коментари Харесай

Хорът на американските отличнички пее на Римския

Дамският хор Whim‘n Rhythm на един от най-престижните американски университети - Йейл, ще направи концерт на Римския стадион в Пловдив на 8 юли. 12-те дами ще запеят тъкмо в 19 часа. Всички те са студентки последна година в колежа, който е част от Бръшляновата лига. Двама от последните четирима американски президенти - Бил Клинтън и Джордж Буш, бяха випускници на Йейл.

Формацията е световноизвестна и непрекъснато пътува по света. Преди две седмици Whim‘n Rhythm е бил на турне в японския град Кобе. Преди това са имали концерти в Тайланд, а при започване на юни - в Китай. Преди да дойдат в Пловдив, акапелната групировка ще има концерти в Индия и Румъния. Всичко това е част от международното турне, което вършат това лято. След България американският хор отрита за Южна Африка.

Whim‘n Rhythm е учреден по подражателство на мъжките акапелни групи в университета, които са с традиция, която продължава от 160 години. Той е учреден през 1981 година. Репертоарът на състава се характеризира със стилово многообразие с централизация върху джазови композиции и обработки, в комбиниране със спиричуъли, кънтри, поп музика и други.

Това е второто посещение на ансамбъла в България. Концертите се провеждат от Yale Club of Bulgaria. След Пловдив Whim‘n Rhythm ще изнесе концерт в Перник, а по-късно в София.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР