Дами от третата възраст си пожелаха за Международния ден на

...
Дами от третата възраст си пожелаха за Международния ден на
Коментари Харесай

„Младите лекари“ на Бургас се срещнаха с дами от пенсионерските клубове

Дами от третата възраст си пожелаха за Международния ден на дамата среща с „ Младите лекари “, оповестиха от сдружението. На поканата им се отзоваха доктор Стамен Пишев, доктор Диян Господинов, доктор Павел Минев и доктор Марин Николаев . Срещата се състоя в една от залите на районната библиотека „ П. Яворов “ в следобедните часове през днешния ден.

Присъстваха дами от пенсионерските клубове „ Учители и другари по дух “, „ Св. Николай Чудотворец “, „ Съюз на пенсионерите 2004 Бургас “ и съдружие „ Пенсионерски клуб Бургас “.

Дамите благодариха на лекарите, че се отзоваха на поканата им и ги срещнаха с най-честите проблеми , които срещат като пациенти. Те показаха своето доверие в професионалната подготовка на младите лекари и убеденост, че могат да трансформират здравната система към по-добро. 77-годишната Радка Друмева показа, че има цялостно доверие на младите и ги предложения да се срещнат и с останалите членове на нейния пенсионерски клуб. Тя сервира на младите лекари и особено изпечена погача, като им пожела здраве, благополучие и да бъдат постоянно покрай своите пациенти.

„ Неслучайно приехме вашата покана, тъй като на този ден честваме деня на майката, от която в действителност стартира и нашият живот. Като лекари ние сме призвани да пазиме живота и да се борим за него, също както го прави всяка една майка. Съзнаваме саможертвите, които сте правили и вършиме в името на децата си и тяхното бъдеще. И ви благодарим за доверието и поканата да бъдем дружно през днешния ден. Като лекари добре знаем цената на човешкото здраве и мога да Ви уверя, че ние, младите лекари, ще се погрижим за Вашето здраве с огромна отговорност, тъй като Вие го заслужавате “ , даде обещание ръководителят на „ Младите лекари “ доктор Стамен Пишев .

Заместник-председателят на сдружението доктор Диян Господинов показа, че „ младите лекари са отдадени на своите пациенти, следвайки най-новите европейски стандарти в опазването на здравето “ . Той обърна внимание, че хората от третата възраст страдат от разнообразни хронични болести и това постанова по-често посещаване при доктор, даже когато пациентите се усещат добре в резултат на лечението им.

„ Връзката пациент-лекар не трябва да се губи поради регулативни проблеми, по тази причина аз и моите сътрудници постоянно консултираме пациентите си, даже когато направленията на НЗОК не доближават “ , призна доктор Господинов.

28-годшиният специализант по кардиология доктор Марин Николаев показа, че тази среща е извънредно мотивираща за него.

„ Няма по-голяма компенсация за напъните на всеки доктор да чуе благодарността на пациента си. Когато взех решение да стана доктор, желаех да оказвам помощ на хората, на моите близки и на тези, които имат потребност от здравна помощ. Много хора губят своите близки поради сърдечно-съдови произшествия, по тази причина взех решение да специализирам кардиология “ , показа доктор Николаев.

„ Младите лекари “ на Бургас и дамите от третата възраст си дадоха обещание нови срещи, в които да обсъдят по-задълбочено социално-значимите болести и битката с тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР