Дамаск има желание да сътрудничи с новия пратеник на ООН

...
Дамаск има желание да сътрудничи с новия пратеник на ООН
Коментари Харесай

Дамаск обяви, че ще сътрудничи с новия пратеник на ООН, но при известни условия

Дамаск има предпочитание да сътрудничи с новия делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гайр Педешен, " при изискване, че той употребява по-различни способи от своя предходник ", съобщи върховен сирийски представител, представен от Франс прес и Българска национална телевизия.

Норвежкият посланик, който се чака да поеме функционалностите си в края на ноември, е четвъртият договарящ, претрупан да откри спокойно решение за спора, който раздира Сирия от 2011 година Педешен е правоприемник на Стафан де Мистура - жител на Италия и Швеция, декларирал през октомври, че се отдръпва след четиригодишни безплодни старания.

Сирийският заместител.-министър на външните работи Файсал Мокдад сподели пред в. " Ал Уатан ", че Сирия ще сътрудничи с новия делегат на Организация на обединените нации, както е сътрудничела с тримата му прародители, само че " при изискване той да заобикаля методите " на Де Мистура.

Дамаск постоянно обвиняваше Де Мистура в индивидуален метод към спора, припомня Агенция Франс Прес.

Яхия ал Ариди - представител на сирийския преговорен комитет, представляващ главните опозиционни групи, съобщи, че промяната на пратеника въобще няма да повлияе на ориста на страната му, в случай че липсва интернационална воля и консенсус за политическа " пътна карта ". 
" Това е човек с опит, насъбран от Ирак и Ливан до Организация на обединените нации. Надяваме се той да бъде по-решителен и неотложно да назове нещата с имената им ", сподели Ал Ариди пред Агенция Франс Прес.

Преди Де Мистура от поста се отхвърлиха също алжирецът Лахдар Брахими и някогашният общоприет секретар на Организация на обединените нации Кофи Анан. Дипломатът от Гана след това разказа своята задача като " невъзможна задача ".

Понастоящем дипломат на Норвегия в Китай, Педешен е взел участие в норвежкия екип, водил тайните договаряния, с помощта на които през 1993 година беше реализирано съглашението от Осло за палестинско-израелския спор.

Дипломат от кариерата, той е представлявал страната си пред Палестинската самостоятелна власт от 1998 до 2003 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР