Дама ще бъде новият член на борда на директорите на

...
Дама ще бъде новият член на борда на директорите на
Коментари Харесай

Жена заменя Илън Мъск като председател на борда на директорите в Tesla

Дама ще бъде новият член на борда на шефовете на Teslа, който ще размени Илън Мъск. Това е Робин Денхолм, излиза наяве от информация на компанията, представена от CNBC.

Тя ще напусне своята досегашна позиция като финасов шеф в Telstra - най-голямата телекомуникационна компания в Австралия, откакто изтече нейното шестмесечно предупреждение. Денхолм е член на борда от 2014 година.

Промяната е част от съглашението, което подписаха от автомобилния производител и Комисията по скъпите бумаги и тържищата в Съединени американски щати след изявления в Twitter на Мъск, които доведоха до рекорден скок в цената на акциите на компанията.

Ценните бумаги на Tesla затвориха в понеделник на равнище от 348,16 $, като през последните седмици те натрупаха загуби от над 25%. Цената им обаче стартира да се демонстрира още веднъж откакто производителят разгласи най-високата тримесечна облага в историята си.

Към края на юни Tesla записва към 6,8 милиарда $ доходи и 312 милиона $ облага.

Също по този начин компанията разгласи, че е доставила 83 500 автомобила за същия интервал, което изпревари прогнозите на анализаторите от " Уолстрийт ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР