Dallas Open, финалИбинг Ву – Джон Иснър 6-7(4), 7-6(3), 7-6(12)Ибинг

...
Dallas Open, финалИбинг Ву – Джон Иснър 6-7(4), 7-6(3), 7-6(12)Ибинг
Коментари Харесай

Ибинг Ву влезе в историята с драматичен успех над Иснър


Dallas Open, край

Ибинг Ву – Джон Иснър 6-7(4), 7-6(3), 7-6(12)

Ибинг Ву е новият първенец на ATP 250 шампионата в Далас. Световният №97 победи в Тексас, откакто надви в доста трагичен край над един от любимците на американската аудитория – Джон Иснър. Двубоят приключи без пробиви, като и двамата съперници пропуснаха по няколко мачбола, само че в последна сметка китаецът стана първият представител на своята татковина, вдигнал ATP трофей.

Основното оръжие в арсенала на Иснър още веднъж бе сервисът, като американецът записа цели 44 аса против 7 за Ву, само че в това време направи по-малко двойни неточности (1-2). Въпреки това обаче китаецът бе по-резултатен на сервис (97-93), спечелвайки 79% от точките си на първи начален удар (69/87). Иснър имаше сериозен превес във връзка с уинърите (60-41), до момента в който Ву направи по-малко непредизвикани неточности (17-21).

Още от началото на дуела Иснър опита да затрудни Ву с началния си удар, само че китаецът показва отлична игра в отбрана. Световният №97 можеше да пробие във втория гейм, а след това стигна до сетбол при 6-5, само че и в двата случая не се възползва от възможностите си и по този начин се стигна до тайбрек. В него Ву поведе с 3-2, само че Иснър отговори със серия от три безответни точки. Реализираният мини-брейк се оказа решителен за развиването на сета и американецът се наложи със 7-6(4).

Вторият сет се разви по подобен метод, като никой от съперниците не съумя да пробие сервиса на другия. Иснър стигна до шампионска точка при 6-5, само че Ву избегна заплахата и това наложи изиграването на нов тайбрек. Този път обаче китаецът започва доста по-добре, повеждайки решително с 3-0. Представителят на домакините опита да отговори на предизвикването и избави първия от четирите следващи сетпойнта, пред които бе изправен, само че преднината на Ву към този момент бе прекомерно сериозна и той изравни резултата в мача след 7-6(3).

Третият сет също бе изцяло равносилен, като и двамата съперници демонстрираха забележителна физическа кондиция. Иснър все по-често прибягваше до офанзиви „ сервис-мрежа “, до момента в който Ву продължаваше да се движи доста добре по корта. При 4-4 американецът имаше две поредни благоприятни условия да осъществя доста значим пробив, само че международният №97 избегна заплахата и в последна сметка се стигна до трети тайбрек.

Ас №42 на Иснър от началото на мача му даде шампионска точка при 6-5, само че при последвалото разиграване американецът изпрати токата в мрежата при офанзива с форхенд. Последва нова непредизвикана неточност на международния №39, която даде късмет на Ву да завърши мача, само че представителят на домакините се измъкна след нова директна точка от сервис. Последва още един ас и втора поредна шампионска точка за Иснър, само че тя също бе пропиляна, откакто ветеранът сгреши при воле на мрежата.

Пред Ву се откри още един мачбол, само че началният удар на Иснър за следващ път го измъкна от сложната обстановка. Впоследствие и двамата съперници пропуснаха по няколко шанса да решат дуела, само че в последна сметка гладиаторската борба завърши с топка в навън на Иснър при офанзива с бекхенд по диагонала, като по този метод Ву стигна до поврат и победи с 6-7(4), 7-6(3), 7-6(12) след тъкмо 3 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР