Далибор Драгич, един от любимите чуждестранни играчи на публиката на

...
Далибор Драгич, един от любимите чуждестранни играчи на публиката на
Коментари Харесай

Далибор Драгич: Лудогорец може да е на върха още 20 години, но никога няма да има такава любов, каквато има Левски

Далибор Драгич, един от обичаните задгранични играчи на публиката на Левски, приказва особено за предаването " Код Спорт " по RING. Сърцатият босненец изгледа онлайн прочувствената победа на " сините " над ЦСКА с 1:0 във финала за Купата на България преди седмица в компанията на своя наследник. Алекс Драгич, който също като татко си е защитник, довери пред " Код Спорт ", че мечтае да играе за Левски и да надмине триумфите на Далибор, спечелил три шампионски трофеи и две купи на страната със " сините " при започване на века.

- Далибор, какъв е коментарът ти за финала за Купата на България? Хареса ли ти това, което видя от страна на двата безконечни противника?

- Като футбол мачът не беше мощен. " Левски " играе по този начин, както би трябвало. С Мъри Стоилов отпред тимът сподели темперамент, сподели тактичност. Играхме добре и спечелихме справедливо, само че мисля, че в последните 20 години в България не е имало подобен мач. Не като футбол, а като конюнктура на стадиона - почитателите от едната и другата страна. Беше нещо неповторимо, прелестно. Такова нещо не съм виждал и на дербито " Звезда " - " Партизан ". Столицата усети дербито. Искам да благодаря на почитателите, които дойдоха от цяла България и от света да поддържат нашия обичан тим.

- Кое промени Станимир Стоилов, с цел да стигне " Левски " дотук - от тим, който се бори за оцеляване, до отбор, който завоюва Купата на България?

- Казах го и преди: Мъри Стоилов възкреси тима. Преди мача му писах и се чух с него. Казах му: " Братко, каквото и да стане през днешния ден - и да бием, и да паднем, животът продължава, само че в интервала, който си тук, ти възроди тима ". Това е напълно друг тим. Не желая да наскърбявам другите треньори, само че отпред с Мъри, тимът сподели темперамент като преди години. Играе с огромно предпочитание, играе с доста добра тактичност и справедливо спечелихме.
 Боримиров: Мъри вдъхна убеденост в тима по-рано от предстоящото, изчистихме последната вноска към Хубчев
Боримиров: Мъри вдъхна убеденост в тима по-рано от предстоящото, изчистихме последната вноска към Хубчев

Трудно хегемонията против Лудогорец може да бъде прекратена, споделя той

- Имаш ли визия за какво " Левски " стигна до такава обстановка? Да е на прага на банкрут.

- Говорих с другари, с футболисти, с които съм играл. Може би началниците, които бяха отпред на тима, президентите... Не мога да кажа за какво станаха някои неща. Искам да благодаря на почитателите, тъй като " Левски " е единственият тим в света, който беше избавен от последователите си. Хората от цяла България и света даваха последните пари от джоба си, с цел да спасят своя обичан тим. Тази обич, която получава " Левски ", не съм я виждал на никое място.

- Работил си както с Наско Сираков, по този начин и с Мъри Стоилов. Сега двамата още веднъж са тандем и последователите на клуба чакат нова приказка. Възможно ли е да забележим един " Левски ", който да се бори с хегемона " Лудогорец "?

- Казвал съм го и преди. " Лудогорец " прави нещо към този момент 10-11 години, може да го прави и идващите 20, само че в никакъв случай няма да се радва на такава обич, каквато има моя, нашия " Левски " в България. Видя се какво се случи в последните шест месеца с Наско Сираков и Мъри Стоилов. Ако тимът остане, в случай че се запазят тези футболисти и се вземат още няколко положителни чужденци или българи, е действително " Левски " да се конкурира с Лудогорец.

- Има ли нещо, за което съжаляваш в кариерата ти?

- В " Левски " скърбя, че не влязохме в групите на Шампионската лига. Три години опитахме - с " Динамо " (Киев), с " Бешикташ ", с " Галатасарай ". За нищо друго не скърбя. Тук открих другари за цялостен живот, тук е моята втора страна. Тук даже ме почитат повече, в сравнение с в Нови Сад, където играх шест години във " Войводина ". Само като минавам митницата и митничарите ми споделят " Евала ". " Левски ", София, България са моята обич до края на живота.
 Игор Томашич и Седрик Бардон ще вземат присъединяване в шоуто за годишнината на Левски
Игор Томашич и Седрик Бардон ще вземат присъединяване в шоуто за годишнината на Левски

Другите двама - Лусио Вагнер и Ричард Еромоигбе, са възпрепятствани
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР