Дали вече не е време за пълна карантина заради коронавируса?

...
Дали вече не е време за пълна карантина заради коронавируса?
Коментари Харесай

Социалният министър не вижда причина все още да се спират данъци и осигуровки

Дали към този момент не е време за цялостна карантина поради ковид? На този стадий военачалник Мутафчийски сподели, че при мощна готовност и актуалните ограничения ще са задоволителни. Това сподели общественият министър Деница Сачева.
Прекалено рано е да разясняваме прекъсване на налози и осигуровки, продължи Деница Сачева. Засега се отсрочват всички вероятни периоди за заплащане на налози, в това число за заплащане на налози с отстъпки. Всяка една банка най-вероятно ще измисли нужния инструментариум за своите клиенти – и те не желаят неприятни заеми, сподели още Сачева.
Според обществения министър е доста рано да има мораториум върху битови сметки – нужен е баланс, с цел да съществува страната. Ситуацията е динамична, подготвени сме да вземаме мигновено решения, посочи Сачева. Тя подсети и за думите на финансовия министър Владислав Горанов кои компании могат да получат помощ, като през днешния ден (16 март) ще се създават точните критерии коя компания ще се води „ потърпевша ” поради пандемията.
Днес, 16 март, общественото министерство ще разгласи всички документи, чиито период за годност ще бъде продължен с 1 месец, а в някои случаи и повече. От думите ѝ стана ясно, че всички ограничения, които се вземат и за които се разписват критерии, ще важат за 1 месец.
43 500 са хората, които получават услугата " Домашен обществен патронаж ". В идващите 3 дни общините ще получат 20 млн. лв., с цел да разширят услугата – да се получават услуги и артикули и за фамилии на наранени от заболяването, изясни Сачева пред Нова телевизия.
Деница Сачева призна, че към момента не на всички места има задоволително маски и дрехи. Дошли обаче 170 000 нови маски и те ще бъдат раздадени.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 16 март "
" Нови заболели от ковид - още образци за висша безнаказаност "
" В Пловдив: Зарази ли с ковид десетки умряла жена, за която още не се знае от какво? "
" Коронавирусът провокира нови и нови ограничения в Европа и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР