Дали във Фейсбук, по телевизията или в разговор с близки,

...
Дали във Фейсбук, по телевизията или в разговор с близки,
Коментари Харесай

"Само с дисциплина, усмивки пак ще има": призивът на спортистите и поетът Стоичков

Дали във " Facebook ", по малкия екран или в диалог с близки, тематиката за ковид е на всички места към нас. И до момента в който някои реагират с възприятие на комизъм на изключителното състояние, други използваха известността си, с цел да напомнят ограниченията, които може да ни предпазят от болестта.

Това направиха част от футболистите на ПСЖ. В обучителен видеоклип Килиан Мбапе, Марко Верати и капитанът на отбора Маркиньос демонстрираха още веднъж хигиеничните привички против разпространяването на вируса.

" Мийте си ръцете постоянно, духайте носа си в кърпичка и я изхвърлете незабавно в боклука, кашляйте или кихайте в лакътя си ", се споделя в част от клипа на ПСЖ.

Футболистите на отбора приканиха всеки, който се усеща зле, да остане у дома. Примерът им беше последван от професионални спортисти с милиони почитатели в обществените мрежи, които използваха известността си, с цел да призоват към съблюдаване на дисциплинираност.

Това направиха президентът на ФИФА Джани Инфантино, някои звезди от НБА и доста други.

Поетът Стоичков

Легендарният български футболист Христо Стоичков също се включи към апелите за обществена отговорност по време на изключително състояние. Бившият състезател на " Барселона " даже оформи посланието си в рими.

" Само този ден си ТИ спомни какъв брой виновен беше ТИ. Само 8 дни у дома си стои и вируса ще отшуми. Само със дисциплинираност усмивки отново ще има ", написа Стоичков в профила си в " Инстаграм ".

Предизвикателството с тоалетната хартия

Да ограничиш свободата на придвижване на хора, които спортуват интензивно или са спортисти, от време на време може да има своите шеговити последствия. След като тоалетната хартия стана една от най-изкупуваните артикули, някогашният български футболист Мартин Петров стартира предизвикателство с жонглиране с тоалетна хартия.

Той провокира някогашните си съотборници в националния тим Димитър Бербатов и Стилиян Петров, а с видео се включиха други български футболисти и някои състезателки от тима по художествена гимнастика.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (598)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР