Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани.

...
Дали управляващите се справят с корупцията- го виждат българските граждани.
Коментари Харесай

Свиленски: С оставките Борисов си купува още политически живот

" Дали ръководещите се оправят с корупцията- го виждат българските жители. Вече 3 - 4 седмици страната се тресе от имотни корупционни кавги. Оставките валят. За през днешния ден са единствено три. Не схващат ли, че би трябвало да си отиват и страната би трябвало да се поеме от ръководство, което не е корумпирано и не желае властта за лична полза? " Това съобщи пред bTV зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. По думите му всички желаят една по-честна и некорумпирана страна. " Всеки български жител страда от корупцията- от пенсионерите до младите, които напущат страната. Тази корупция е прорасла навсякъде- и в локалната, и в държавната власт, дори и в органите, които би трябвало да се борят с нея ", добави Свиленски.
" Днес Делян Добрев подава оставка като депутат. Ние му я искахме още преди две години. Той тогава я подава два пъти и се връща. Сега ли разбра, че би трябвало да я даде? Защо ангажират обществото с проблемите си. Тези оставки са глътка въздух за Бойко Борисов. Те му купуват още малко политически живот ", безапелационен беше Свиленски. Той добави, че превратът си го вършат те. " Сбъркан е моделът, по който се ръководи страната, тъй като се е просмукал във всяка една от управляващите за 10 години. Ние желаеме промяна на този модел ", отсече Свиленски. Той попита- какъв брой закона са признати в Народното събрание от момента на излизането на левицата от Народното събрание? " Ще следим законите, които ще се внасят в Народно събрание. Дали няма да са такива, с които Борисов да си купува политическо време до евроизборите? ", попита още националният представител.
Георги Свиленски напомни, че Българска социалистическа партия желае нов Антикорупционен закон, президентът да назначава ръководителя на структурата, а самият антикорупционен орган да има проверяващи функционалности. " Искаме смяна в закона за правосъдната система, в която сега има актове на основния прокурор, които не подлежат на правосъден надзор. Искаме ясни критерии, по които ще се избират европрокурорите и това да е записано в закон ", заключи Георги Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР