Дали учениците в София минават в онлайн режим на обучение.

...
Дали учениците в София минават в онлайн режим на обучение.
Коментари Харесай

МОН решава днес за онлайн обучението в София


Дали учениците в София минават в онлайн режим на образование. Това чакат да схванат сотици хиляди родители и учители в столицата, тъй като през вчерашния ден региона бе със заболеваемост 751 на 100 000 души. Според заповедта на здравния министър в райните със 14-дневна заболеваемост над 750 на 100 000 всички възпитаници минават в онлайн режим, а при 500на 100 000 огромните класове са в ротация, само че до 4-ти клас остават в присъствен режим.

Тази заран пред БиТиВи здравният министър Стойчо Кацаров съобщи, че столицата попада в областите, които би трябвало да преминат на онлайн образование. Не посочи обаче за кои класове става дума, а обещанието на МОН от месеци е, че „ учебните заведения ще затворят последни “. В същото време от на следващия ден действително всичко остава отворено, с изключение на образователните заведения.

Стана ясно, че дефинитивно решение на МОН още няма. Просветното ведомство чака данните на РЗИ-София за 14-дневната заболеваемост в София- град, на база на която да реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат напълно онлайн.

От четвъртък има възможност учениците в София-град да преминат на ротация при стойности от над 500 до 750 инфектирани на 100 000 души. Ако данните за последните 14 дни покажат наклонност за над 750 болни, то столичните учебни заведения ще преминат на образование онлайн, разясниха от МОН.

Заповедта ще излезе до края на деня. Извън София формата на образование ще се взема решение от всяка община.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР