Дали този град ще бъде още по-безопасен и могат ли

...
Дали този град ще бъде още по-безопасен и могат ли
Коментари Харесай

Този робот на колела е най-новият охранител в Швейцария

Дали този град ще бъде още по-безопасен и могат ли хората да бъдат спокойни?

Теодора Александрова преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:09 | 27.05.2023

Хакнаха логаритъма за активиране на Windows XP и в този момент операционната система може да бъде задействана офлайн, без интернет

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

НаукаЕмил Василев - 17:30 | 26.05.2023

Изкуствен разсъдък откри антибиотик който може да убие рискова бактерия

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Охранителите са нужда за всяко едно дружество. Нуждата обаче от човешки запас от време на време спъва шефовете поради разноски от всякакво естество. Именно заради тази причина от ден на ден компании се обръщат към роботите.

Жители на Швейцария са били очевидци на патрулиращ робот, създаден от започваща компания за роботика, наречена Ascento, чиито творби евентуално скоро ще заемат мястото на човешките охранители. Досега машината сполучливо е работила като защита на швейцарската охранителна компания Securitas AG.

Видеоклип, оповестен от ETH Zurich, демонстрира какъв брой чевръст е новият охранител, като той може да патрулира на доста места, без нищо да му убягва. Очевидно този нов робот има всичко належащо, с цел да следи няколко локации и многообразие от терени, само че може ли да го направи със същото внимание и зоркост, каквито имат хората?  

През октомври 2019 година RoboCop, роботизиран патрулиращ робот, се появи в медийните заглавия, когато отхвърли да помогне на жена в потребност и просто продължи да ѝ споделя да стои встрани. Всичко това се случва до момента в който дамата натиска спешния бутон.

По-късно бе обявено, че тези HP RoboCops, създадени и наети от Knightscope, към момента не са свързани с полицейски ръководства. Вместо това техният бутон за незабавни случаи извиква компанията Knightscope, която по-късно би трябвало да се обади на полицията при потребност.

 „ Ето за какво ние не приветстваме хората да употребяват тези функционалности. Това е нова стратегия за нас и ние към момента създаваме някои протоколи, с цел да можем да приемем изцяло програмата “, сподели тогава Косме Лозано, шеф на полицията в Hungtington Park.

Само предишния месец полицейското ръководство на Ню Йорк вкара разнообразни роботи за битка с престъпността, които да патрулират станциите на метрото в Ню Йорк. Според отчет, новите устройства са част от пилотни стратегии, които ще бъдат пуснати през лятото.

„ Ние сканираме земното кълбо, с цел да намерим технология, която ще подсигурява, че този град е безвреден за нюйоркчани, гости и всеки, който е тук в града. Това е началото на поредност от внедрявания “, споделя кметът Ерик Адамс при откриването на машините.

Да се ​​надяваме, че тези нови роботи и в двата града ще се окажат по-успешни в разрешаването на закононарушения и опазването на града, в сравнение с познатия RoboKop.

Роботизацията по света се движи с цялостна мощ. Макар огромна част от обществото да се опасява от роботите, доста хора имат вяра, че те са бъдещето в разнообразни промишлености и ще съумеят да ни оказват помощ в осъществяването на ежедневни задания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР