Дали ставам по-добър с възрастта? - повтори въпроса на репортер

...
Дали ставам по-добър с възрастта? - повтори въпроса на репортер
Коментари Харесай

Анри му се смееше, а Арсенал го изгони, но Жиру накара Франция да забрави за Бензема

Дали ставам по-добър с възрастта? " - повтори въпроса на кореспондент Оливие Жиру, с лека усмивка на уста и галейки брадата си, като че ли в действителност обмисля обстойно и нашироко отговора си. - " Точно като хубавото вино. Много другари ми го споделят. Приятно е. Чувствам се добре физически и имам мотивация да играя на най-високо равнище.

Ще играя, до момента в който тялото ми го разрешава, тъй като съм борбена натура и безпределно доста се любувам на играта на този тим. За мен е голяма чест да съставлявам Франция и ще продължа да го върша. Не знам докога. Не желая да си поставям никакви граници. "

Жиру към този момент е на 36 и изминаха съвсем пет години, откогато бе отпратен от Арсенал. Феновете на " артилеристите " не бяха удовлетворени от головите му благоприятни условия, а в клуба го смятаха за безперспективен. Една от клубните митове и негов съотечественик - Тиери Анри, пък през лека подигравка обясняваше от студио в студио по какъв начин Арсенал няма по какъв начин да стане първенец с Оливие отпред на офанзивата.
 Снимка 598296
Източник:

Затова го изпъдиха от " Емирейтс ", след което заплатиха над 60 милиона евро, с цел да привлекат Пиер-Емерик Обамеянг. С него също не завоюваха купата, а най-после и му заплатиха, с цел да си тръгне от клуба.

Междувременно Жиру завоюва ФА Къп за четвърти път, Лига Европа и Шампионската лига с Челси и Серия " А " с Милан. А, да - стана и международен първенец с Франция.

Нелоша статистика за един " безперспективен " нападател, който води родината си към отбрана на международната купа за първи път от Бразилия през 1962-ра.

Във вторник в Доха " деветката " на Дидие Дешан означи първия гол за Франция за успеха с 3:1 над Полша. " Петлите " си подсигуряваха четвъртфинален конфликт с Англия, а Жиру се трансформира в голмайстор №1 в историята на френския народен тим. Нападателят на Милан вкара своето попадение №52 в 116-ия си мач за Франция, изпреварвайки не кого другиго, а точно един от главните си критикари - Тиери Анри.
 Снимка 598295
Източник:

Това бе съвършеният метод за Жиру да затвори устите на всички критици, които към този момент пета година го " разнасят " с подигравка, че не е съдействал с нищо за международната купа на Франция през 2018-а, защото не съумя да се разпише нито един път в Русия. Ролята му на върха на френската офанзива обаче надалеч не е единствено да вкарва голове.

Въпреки че може и го демонстрира и в Катар. А попаденията му, и освен с националната фланелка, са от красиво по-красиво. Срещу Полша можеше да добави още един шедьовър към пребогатата си сбирка, само че голът му с ножичен удар бе анулиран по незнайна причина. Така Жиру остава №1 със своите 52 гола до момента - съвсем по един на всеки два мача за национала. А реакцията на съотборниците му, когато счупи върха на Анри, потвърди какво мислят за него в съблекалнята на Франция, което е най-важното за Дешан и всеки един почитател на " петлите " по целия свят.

Сякаш прогнозата на Златан Ибрахимович излезе от устата му и влезе право в Божиите уши. Преди Мондиала съотборникът му в Милан предсказа, че Жиру ще стане освен голмайстор на Световното, само че и състезател №1, изобретение на шампионата и още, и още, до момента в който всички награди не бъдат изчерпани.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР