Дали спирането на газа за България от Москва е добра

...
Дали спирането на газа за България от Москва е добра
Коментари Харесай

Спрелият газ може да избистри мътния путинов поток

Дали прекъсването на газа за България от Москва е добра или неприятна вест ще се реши в борбата на интерпретациите, която стартира още от довечера по медии и обществени мрежи.

Мисля, че методът ни към жителите би трябвало да бъде прям и реален.

Спирането на газа изправя българската стопанска система пред съществено предизвикателство, за което може би ще би трябвало да платим с повишение на цените, с дефицит на газ за избран интервал от време, само че в дълготраен проект би трябвало да се употребява уверено за слагане безапелационен завършек на едностранната монополна взаимозависимост на България от съветски енергоресурси.

Газът стопира, тъй като в Москва са привикнали да не се преценяват с България – тази дребна безвредна игла, в която русофилите все ще намерят някакво парадоксално пояснение и опрощение даже за най-голямото безсрамие, което Москва може да аргументи на София.

Нека останем спокойни, рационални и безапелационни. Да приказваме истината и да спечелим борбата за доверието на болшинството българи – за първи път от 10 години насам, през които от Москва изляха огромни, неброени пари в мелницата на хибридната операция посредством активиране на мътния русофилски поток в обществения живот на България.

Огнян Минчев, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР