Дали сме в пика или той предстои, тепърва ще видим.

...
Дали сме в пика или той предстои, тепърва ще видим.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Не търсим решение за задължителна ваксинация

Дали сме в пика или той следва, занапред ще забележим. Мисля, че обществото е добре осведомено по отношение на проекта на здравното министерство, както и във връзка с ограниченията, които се взимат. По отношение на здравната система - взети са ограничения и е изработен проект. Където е належащо, ще бъдат разкрити нови клиники. Това съобщи министър председателят Стефан Янев.

Той уточни, че имунизационната акция е отбелязала положителни резултати. Има растеж на имунизираните жители в рискова възраст. Той опроверга и спекулациите, че кабинетът търси решение за наложителна имунизация.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/953429181907985
" Всеки един има право да ръководи персоналния си живот и персоналното си здраве. В това отношение не вършим никакви решения. Появиха се хрумвания за ваучери и тласъци. Пак дублирам, това е въпрос на персонално решение. С каквито и да е акции, в случай че човек не желае да се имунизира, той няма да го направи. Третият мотив, който желая да посочи, по отношение на вълната и ограниченията, е, че ние като държавно управление се стараем ограниченията да бъдат безпределно щадящи във връзка с бизнеса. Той би трябвало да работи, животът би трябвало да тече задоволително обикновено. Разбира се, ние сме задоволително виновни, всеки един от нас, при положение на нужда ще вземем самостоятелни ограничения. Не може да разчитаме, че със стихийни дейности и предоставяне на празни обещания ще реализираме нещо ", уточни Стефан Янев.

Той посети Центъра по молекулна медицина и Катедрата по здравна химия и биохимия в Медицинския университет – София, дружно с просветителния министър Николай Денков.

" Навсякъде, където е допустимо, образователната година ще стартира присъствено. Гарантирам го за първокласниците, в случай че е допустимо, ще го създадем и за другите възпитаници. Това, което сме написали в насоките, е, че първо в онлайн образование ще излизат високите класове - 10, 11 и 12 клас, в случай че се постанова - и 8, и 9 клас ", изясни той.

Предвидено е при тежка обстановка да се обезпечава 50% наличие на учениците. Как ще се случва това, зависи от съответното учебно заведение. Единият вариатн е да се премине на две смени, а другият - ротация на паралелките. Това ще бъде в съгласие с МОН.

Премиерът дефинира плана на медиците като нещо извънредно новаторско и съвременно. Той е финансиран с европейски средства.

" В постройката се прави сериозна активност с необятно поле за приложение в актуалната медицина. Поздравления на целия екип на акад. Трайков. На базата на това, което са създали, и на вложените средства, всичко това се развива в добра преспектива. От позиция на изпълнителната власт мога да потвърдя, че ще има още финансирания за сферата на образованието в медицината ", уточни Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР