Дали шумопотискащите слушалки в ушите WF-C700N на Sony са толкова

...
Дали шумопотискащите слушалки в ушите WF-C700N на Sony са толкова
Коментари Харесай

Sony WF-C700N: Страхотна бюджетна опция с шумопотискане

Дали шумопотискащите слушалки в ушите WF-C700N на Sony са толкоз преференциални, колкото наподобяват?

Светлин Желев преди 5 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 15:22 | 16.06.2023

Израел показа нова система за прихващане на хиперзвуковите ракети (видео)

IT НовиниДаниел Десподов - 9:46 | 16.06.2023

Китай стартира тестванията на първата в света АЕЦ с ториев реактор

IT НовиниКалин Карабойчев - 19:35 | 16.06.2023

Новата Lada Aura не съумя да възпламени на формалната си презентация (видео)

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Ако желаете да си купите чифт същински безжични слушалки, ще видите голям брой рекомендации за Sony WF-1000XM4. За петте години, откогато са пуснати на пазара, те се трансфораха в главен избор за всеки, който търси едни от най-хубавите шумопотискащи слушалки в ушите, които можете да си купите.

Не всеки обаче желае да похарчи тяхната цена от към 350 лева и в случай че сте търсили нещо по-евтино, Sony тази пролет пусна чифт слушалки, които може да съставляват интерес. Те са WF-C700N и заместват WF-C500N от 2021 година, като имат за цел да дават доста от това, което обичаме във флагманските слушалки, само че на половин цена.

Могат ли те да пренесат качеството, което чакаме от слушалките на Sony, в по-нисък ценови клас без прекомерно доста взаимни отстъпки? Тествахме ги, с цел да разберем това. Първото усещане от тях е от кутията, която е направена от рециклирана хартия като някои от най-новите артикули на Sony и това несъмнено има своите преимущества, само че първоначално може да ви се стори малко необичайно. Бързо я махаме и прекосяваме към по-важното.

    

 Дизайн

Дизайнът на WF-C700N не се разграничава от този на по-скъпите им братя и сестри, с сходна форма, която се слага напълно в ухото. Sony явно ги е проектирала предвид на комфорта и стабилността и, почтено казано, те са много приятни за носене, даже и за дълъг интервал от време – извънредно лекият темперамент на материалите, които Sony е избрала, оказва помощ в това отношение.

Както постоянно, в кутията има няколко накрайника за уши, от които можете да избирате, и ние установихме, че е доста елементарно да се реализира чудесно нагласяване, което не е толкоз натоварващо за ухото, колкото някои други по-скъпи варианти.

Броят на наличните цветове е прелестен детайл, само че няма по какъв начин да не отбележим, че тази лека структура е резултат от съвсем напълно пластмасови материали и това значи, че слушалките не могат да се показват за по-престижни, в сравнение с са.

Това е изключително явно, когато се докоснете до корпуса, който е извънредно лек и наподобява като нещо, което бихте могли да счупите съвсем без изпитание, в случай че се опитате (не че ще го направите). Това има и позитивни страни, защото пакетът е задоволително лек, с цел да не бъде никакво задължение, само че ви кара да се чувствате по този начин, като че ли сте избрали бюджетни слушалки вместо комплект, който е по-силен от тях.

Все отново слушалките се притеглят с магнит в корпуса в действителност добре, а в ухото са приятни и анонимни, тъй че към момента има какво да се желае в метода, по който са основани WF-C700N. Моделът се предлага в черно, бяло, лавандулово и градинско зелено, което беше у нас за ревюто. Едно от впечатляващите неща обаче е това какъв брой са леки – единствено 4,5 грама на слушалка.

Функции

Като се има поради определената ценова точка, Sony WF-C700N не разполагат с доста функционалности отвън главния си набор от функционалности за шумопотискане, само че въпреки всичко има някои приятни линии. Например, ще получите IPX4 водоустойчивост, което прави слушалките подобаващи за потребление във фитнеса – основна характерност, с цел да се подсигурява, че те са в действителност потребни в действителни обстановки. Поддържа се и многоточкова Bluetooth връзка, тъй че те могат да се свързват с две устройства по едно и също време.

Животът на батерията е малко по-слаб спрямо този на флагманските слушалки – общо 15 часа, само че 7,5 часа възпроизвеждане с едно зареждане и още едно цялостно зареждане в калъфа не е нищо за занемаряване. Ако не се нуждаете от включено шумопотискане, ще можете да изстискате малко повече от тях – общо 20 часа, с 10 часа възпроизвеждане едновременно.

Говорейки за шумопотискане, тук се употребява адаптивният надзор на звука на Sony, който може да се ръководи в приложението Sony Headphones Connect. Слушалките схващат средата, в която се намирате – да вземем за пример дали пътувате, сте вкъщи или във фитнеса – и контролират равнището си на шумопотискане в сходство с нея.

Това е функционалност, която малко разделя мненията – макар че работи с прилична степен на надеждност, ние към момента избираме ръчно ръководство (което се настройва доста елементарно в приложението), с цел да не бъдем сюрпризирани. Разбира се, хубаво е да имате тази опция, в случай че я предпочитате.

Налице е и пряк режим на бистрота, наименуван „ Режим на околния тон “, както и функционалност „ Фокус върху гласа “, която ще ви разреши да чувате ясно всеки, който ви приказва, тъй че не е належащо да сваляте слушалките, с цел да разговаряте. Подобно на множеството от тези функционалности, които сме тествали през годините, не можем да си представим да разчитаме на някоя от тях – ехото и увеличението на звука са прекомерно странни и скоро премахнахме напълно режима за околна среда от контролите. Отново е доста скъпо, че можете да персонализирате нещата до такава дълбочина, само че дали ще го употребявате или ще го отбележите, е напълно различен въпрос. Вероятно бихме предпочели вместо това тук да има автоматизирана пауза и различаване на изхабяване, само че за жалост те не са включени.

Самото шумопотискане би трябвало да бъде взето в неговия подтекст – в случай че го подредите против най-хубавите удари като QuietComfort Earbuds II на Bose или в действителност Sony WF-1000XM4, ще излезете мощно разочаровани. Ще чуете повече шумове и повече ще доближат до вас.

Сравнете ги обаче с такива като Nothing Ear 2 и нещата са доста по-близки, тъй че Sony изненадващо се е справила сносно. Разбира се, свръхвисоките слушалки постоянно имат преимущество, тъй че последните бюджетни CH720N са заслужен вид, в случай че желаете повече изолираност на сходна цена.

Възможности

Вкарайте WF-C700N в ушите си и започнете да слушате, като евентуално ще бъдете прелестно сюрпризирани от живия тон, който ви чака. Въпреки леката си направа, тези слушалки оферират доста мощ на звука, с която да си играете, и остават постоянни и следени, даже когато ги тласнем към горните им граници.

Те може да не са най-експанзивните във връзка с звуковата сцена, само че звукът не се усещаше и заобиколен или стеснен. Това е обективен баланс на тази цена и Sony го е постигнала добре.

Такъв е казусът и на други места. Като цяло тези слушалки са неутрални, с акцент върху чистотата. Средните честоти са леко изнесени напред, тъй че вокалите блестят, а във високите честоти има хубаво количество саркастичност, което им придава сила и неспокойствие. Впечатлени сме и от количеството елементи, които разкриват много текстура и финес на инструментите и вокалите, което не чакахме на тази цена.

Ниските честоти може би не са толкоз дрънчащи или мощни, колкото бихте очаквали в чифт по-евтини слушалки – постоянно в техен ущърб – само че надалеч не са леки. Той е задоволително богат и тежък, с цел да придаде на C700N стабилност и престиж, и постоянно е добре следен, само че в случай че предпочитате да чувате повече, в приложението Headphones Connect има еквалайзер, който ви разрешава да настроите някои равнища съгласно желанията си.

 В последна сметка

Като цяло WF-C700N ни се костват сносно преценени слушалки за цената от към 200 лв.. Има положително количество елементи и прозорливост, обичайно притежаване на времето и еднакъв метод към качеството на звука, което не се чува еднопосочно в слушалките на това равнище.

Като прибавим към това някои положителни характерности и атрактивен дизайн, те съставляват много примамливо предложение. Единствено пластмасовото качество на направата им пречи да бъдат в действителност привлекателни на 100%. В последна сметка обаче за цената си WF-C700N оферират прелъстителен баланс сред атрактивен дизайн, положителни функционалности и добре преценен тон.

Плюсове
    Приятна и семпла визия     Удобни и леки     Добър ANC и тон
Недостатъци
    Пластмасов корпус и изработка     Среден живот на батерията     Конкуренцията се развива бързо
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР