Дали ще са редовни или не, изборите предстоят и те

...
Дали ще са редовни или не, изборите предстоят и те
Коментари Харесай

ДПС предлага експертен кабинет с премиер от ГЕРБ и вице от БСП |

Дали ще са постоянни или не, изборите предстоят и те са доста скоро.

Това разгласи депутатът Хамид Хамид от Движение за права и свободи в изявление по Нова телевизия в коментар на политическата обстановка у нас.

На забележка от страна на водещия Виктор Николаев, че Движение за права и свободи приказва рядко от началото на рецесията, Хамид означи, че от време на време мълчанието е по-силно обръщение в сравнение с празното говорене.

" Посланието, което ръководителят на Движение за права и свободи направи при откриването на сесията на Народно събрание е, че страната върви към безпорядък. Нужен е незабавен разговор ”, съобщи още Хамид Хамид.

По думите му по тази причина Движение за права и свободи е поискало две оставки и на двете страни - на Борисов и Радев.

Следващите месеци вземат решение ориста на България за десетки години напред, тъй като България би трябвало да се приготви за оперативните стратегии за идващия програмен интервал, сподели депутатът.

Според Движение за права и свободи след оставките би трябвало да последва обединяване на всички политически сили и установяване на няколко целта - един от тях е провеждането на почтени избори.

Ако президентът Румен Радев се отдръпна, функционалностите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова, тъй като по този начин е по Конституция. Според Хамид Хамид не е значима персоната, а " да бъде в действителност държавен глава, не непрекъснато да атакува, да търси борба, да настройва едни жители против други ”.

Според Движение за права и свободи при оставки и от двете страни, експертният антикризисен кабинет, който ще дава отговор за провеждането на почтени избори, би трябвало да бъде управляван от най-голямата партия, а вицепремиерът би трябвало да е от втората по величина партия. „ Нека и двете партии носят отговорност, да не се упрекват след изборите кой по какъв начин ги е манипулирал ”, сподели Хамид.

Движение за права и свободи към този момент организира съвещания с други партии и самостоятелни депутати за премахване на ръководителя на Народното събрание, разгласи още националният представител. Според Хамид Хамид един от главните претекстове за желаната оставка е, че Цвета Караянчева не е „ на висотата на поста си ”.

„ Организацията в Народно събрание е плачевна. Ето ви още един мотив за оставка ", заключи Хамид Хамид.

Той разяснява и митингите. Според него те са инструмент на всяка народна власт.

„ Всеки жител има право да стачкува, да желае оставки. Самите претенции обаче не са изчистени, не оферират решения. Искат се и оставки на неполитически лица, хора от самостоятелната правосъдна система ”, сподели Хамид Хамид. „ Главният прокурор не е политическо лице. Той е част от самостоятелната правосъдна система, избиран е от прокурори, в реда на нещата е те да му дадат оценка. Няма по какъв начин политици да желаят оставката на който и да е от правосъдната система ”, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР