Дали ще са повече поляците това лято във Варна не

...
Дали ще са повече поляците това лято във Варна не
Коментари Харесай

Туроператор: Варна се нуждае от повече атракции, за да привлича туристи целогодишно

" Дали ще са повече поляците това лято във Варна не мога да кажа. В България нямаме статистика. Така е, тъй като примерно една велика немска компания подписва контракт с хотелите и ще праща туристи. Логично е да мислим, че това ще бъдат немци, но не са. Вместо тях идват чехи, поляци, руснаци, унгарци, словаци... Искам да кажа, че методът, по който е организиран сега туризмът не демонстрира националния симптом. Миналата година в България са гостували 400 000 поляка. Летище Бургас е топ дестинация за Полша. Така, че аз чакам едно положително лято за полските туристи. Разбира се има доста особености, с които ние, сътрудниците от туризма, би трябвало да се съобразяваме. Ние помним времето, когато полската тирада беше най-популярната във Варна през лятото. По него време сезонът за частните квартири във Варна започваше при започване на март и свършваше в края на октомври. Няма да се върне това време, минало е.

Но с цел да имаме повече туристи би трябвало Варна да стане в действителност морски град. Казвам го това с болежка, защото Варна за моите туристи е приморски град. Според мен съдбовно забавяне имаме с връзката сред Морска гара и квартал " Аспарухово “.  Говори се за втори мост над езерото, да, необходим е. Ще са нужни милиарди и ще бъде направено след десетина-петнайсет години. За моите внуци. А може напълно умерено за една година да се реши превозът налично за " Аспарухово ". По елементарен европейски метод – ферибот! Примерът е доста непосредствен и е в Белослав. Аз не знам за какво морска Варна към момента не е решила този проблем по естествен морски метод. Защото този ферибот с изключение на превоз ще бъде и атракция като приказваме за туристите.  

Във Варна няма по принцип атракции, освен морски. Пристигат туристи и са привикнали да има някакви събития към центровете по туризъм, а в региона на Варна няма развлекателен център. Да, коства доста пари, вярно е. Но и другаде костват пари, пък ги има. Един различен град край морето, на едно друго море, Венеция, която има сходни климатични проблеми както Варна, т.е. морски плажове, къс сезон, се е постарала да има дълъг туристически сезон. Просто има атракции, фестивали и какво ли не. По мое персонално мнение световноизвестните варненски фестивали са световноизвестни единствено във Варна ", сподели Герчо Герчев. 

Според туроператора новият варненски бул. е извънредно нужен, въпреки и прекомерно просрочен във времето.  

" Многострадалният бул. " Левски “ е извънредно просрочен, само че безпределно необходим. Той е бил обсъждан още преди 15 години, само че никой досега не се беше решил да осъществя този план, който персонално на мен доста ми харесва и считам, че това високоскоростно трасе е безпределно нужно на Варна. Варна желае да бъде естествен европейски град. Този естествен европейски град би трябвало да има естествена инфраструктура и тази вътрешноградска магистрала е тъкмо това, което е нужно. Не може пасажерът, който идва от Запад откъм София, Шумен или Русе и желаейки да продължи към " Златни пясъци " да би трябвало да мине през тези " термопили “, наречени център на Варна. Що се отнася до въпроса дали наклоненото кръгово би се трансформирало в атракция за туристите, ще кажа, че съм доста любопитен на тематика " бул. “, защото съм вело насочен. Успях да мина с велосипед цялото трасе – от РЗИ до езерото. Виждам, че пасажерът, когато пътува по булеварда ще види единствено две бетонни стени в ляво и дясно. Булевардът е в траншея. Няма неприятно. В Европа, с цел да обезшумят булевардите строят такива високи стени шумоизолиращи. При нас това се получи по един натурален метод. Що се отнася до критиките за наклона и формата на кръговото, ще си послужа с една смешка: Дядо поп споделя, че прекомерния светец и Богу не е мил! Дали ще бъде елипсовидно, кръгло или друго, това кръстовище има една значима задача - да обезпечи безконфликтно прекосяване на транспортните средства. Работя с полски туристи и точно за моите туристи този бул. е ужасно значим. Факт е, че най-малко половината поляци в България идват с рейсове по автомагистрала " Хемус “ и минават през Варна. И по тази причина е доста значимо да продължат през Варна през една модерна пътна права, каквато е новият бул. " Левски ", добави Герчев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР