Дали ще отрежете дългата коса до секси пикси прическа или

...
Дали ще отрежете дългата коса до секси пикси прическа или
Коментари Харесай

Нещата, които трябва да знаете за подстригването на косата

Дали ще отрежете дългата коса до секси пикси прическа или ще я намалите единствено с няколко сантиметра, има някои неща за подстригването, които е доста евентуално да не сте чували до момента.

Кои са тези малко известни обстоятелството, които е добре да знаете преди да подстрижете косата си?

Подстригването на косата по-често не я кара да пораства по-бързо

Да отрежете връхчетата няма да повлияе непосредствено върху растежа на косата. Краищата не въздействат върху фоликулите в скалпа, от които зависи какъв брой бързо и какъв брой доста пораства косата. Подрязването им просто поддържа косата по-здрава.

Пропуснете подрязването на връхчетата

Дайте си малко повече време сред подстрижките, вместо типичните 6 до 8 седмици. Косата стартира да се дели на 3-4 месеца, което е и моментът, в който фактически се нуждаете от подкастряне.

Подходящото етажиране

Когато подстригвате косата, добре е да я извършите на етажи, които подхождат на текстурата ѝ. Стегнатите къдрици стоят най-добре на етажи, които не са идеално подравнени, до момента в който за правата коса подхождат равните етажи.

Пропуснете шампоана

Преди да се подстрижете може да не употребявате шампоан. Така или другояче ще измият косата ви, по тази причина няма потребност да натоварвате кутикулите два пъти.

Подстригвайте на изсъхнало естествената коса

Въпреки че звучи много необичайно, някои специалисти предлагат естествените, нетретирани коси да се подстригват сухи. Препоръката е да посещавате салони, профилирани в грижата за естествената коса.

Не всички бретони се режат еднообразно

Ако сте решили да се сдобиете с бретон, посъветвайте се какъв ще стои най-добре на лицето и текстурата на косата ви. Дългият, тъничък бретон нормално подхожда на квадратни лица, до момента в който мекият, по-къс бретон отива на кръгло лице.

Късата коса изисква грижи

Да отрежете косата си не значи, че грижите ви за нея ще са по-малко. За да я поддържате в изрядна форма, късата прическа изисква повече и по-чести визити в салона, което пък, сещате се, значи и повече изхарчени пари.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР