Дали ще има смисъл от консултациите при президента много повече

...
Дали ще има смисъл от консултациите при президента много повече
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Делението на партии на статуквото и на протестите е изкуствено

Дали ще има смисъл от консултациите при президента доста повече зависи от политическите сили, в сравнение с от президента. По заявките, които направиха всички партии, излизайки от консултациите при президента, не мисля, че сме се придвижили нанякъде, сподели в студиото на “Денят започва” по Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова.

“Почти всички обявиха позициите си, изключвам “Има подобен народ”, тъй като позициите им са загадка. Всички останали препотвърдиха позициите си, които се знаеха и преди това”, добави тя.

Според нея е “крайно незаслужено” Българска социалистическа партия да бъде причислявана към партиите на статуквото, само че евентуално това е повода към момента да не бъде потърсена от “Има подобен народ” за диалози.

“Всеки български жител доста добре би трябвало да намерения и да си направи изводите. Дали “Има подобен народ” е партия на митинга могат да кажат всички тези, които бяха на митингите. Ние сме измежду тези, които бяха на митингите и поддържаха митингите освен на улица, освен на площада, а и като парламентарно показана партия към оня миг - ние внесохме като законопроекти огромна част от настояванията на протестиращите”, означи Анастасова.

По думите ѝ делението на партии на статуквото и партии на митинга е изкуствено.

“Това е привнесено в политическия ни живот и има избрана цел - Българска социалистическа партия да бъда натикана към партиите на статуквото. Зависи какво се схваща под статукво - за мен то е ръководещите през последните 11 години”, акцентира тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР