Дали ще има нови преговори между двете коалиции ГЕРБ-СДС и

...
Дали ще има нови преговори между двете коалиции ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Ще има нови преговори - това е голямата въпросителна след безпрецедентния политически скандал и обиди

Дали ще има нови договаряния сред двете обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - това е огромната въпросителна след невиждания политически скандал и обиди , които се изрекоха по адрес на претендента за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Асен Василев е безапелационен, че държавно управление с министър председател Мария Габриел няма да има. " Габриел не може и не би трябвало да е министър-председател на България, няма лидерски качества. Трябва да гледаме напред към втория мандат ", акцентира Василев. Според него, разновидността Габриел да бъде ротационен министър председател е зачеркнат вечно. " Извинявам се на Габриел в случай че се е засегнала в персонално качество, само че в качеството на претендент за министър председател – не се оправдавам ", уточни Василев за думите си, че Габриел е " красивото лице на мафията в България ”.

Деница Сачева от ГЕРБ отговори на Василев, като съобщи, че той лъже без да му мигне окото. " ГЕРБ стартира градивни диалози с ПП-ДБ, като казахме, че имаме съществени запаси към личността на Асен Василев. Списъкът с министри в мандата, който Габриел показа на Румен Радев, не беше неочакван за Политическа партия, всички имена в него бяха разисквани от преговорните екипи. Няма нови имена ", акцентира Сачева. " Още през цялото време Политическа партия дадоха поръчки по разнообразни канали, че се пробват да провалят първия мандат, без значение от това какво приказват. Дори Асен Василев самичък призна, че желаят държавно управление с втория мандат, тъй като не желаеха ротацията да се случи с мандата на ГЕРБ ", изясни Сачева. " Политическа партия непрестанно желаеха да удължават времето при договарянията, безусловно преднамерено протакаха, с цел да може да изчерпят времето на първия мандат. Ние се договаряме за съответни имена, на другия ден от Политическа партия идват и измислят нещо ново ", безапелационна е тя.

" Няма вид за кабинет с втория мандат ", съобщи от своя страна Теменужка Петкова от ГЕРБ. " Имаме още време. Денков съобщи, че те чакат договаряния. С втория мандат няма да се получи нищо. Дали ще има нови диалози с ПП-ДБ зависи от Мария Габриел ", добави Петкова.

Припомняме, че Мария Габриел върна досието за сформиране на кабинет на президента на 19 март с цялостен състав от министри, само че по-късно съпредседателите на ПП-ДБ обявиха, че съставът на кабинет и препоръчаното съглашение към него не са съгласувани с тях. Обвиниха Мария Габриел, че се е направила " политическа машинация ", защото в оповестения състав на държавно управление е имало хора, които не са знаели, че са в него

На това Мария Габриел отговори с искане на опрощение за епитетите и обидите. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също съобщи, че договаряния ще има единствено в случай че ПП-ДБ се извинят.

На 20 март министър председателят в оставка и препоръчан за вицепремиер по ръководство на европейските средства в кабинета " Габриел " Николай Денков съобщи, че договарянията би трябвало да продължат.

Ген. Атанас Атанасов от Демократична България уточни, че без значение от страстите няма потребност от избори и че е подготвен да седне на масата на договарянията.

От президентството показаха, че указът за кабинета " Габриел " няма да бъде отдръпнат и по този начин следва Народното събрание да гласоподава препоръчаното държавно управление.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР