Дали ще бъде сформирано редовно правителство и ще намерят ли

...
Дали ще бъде сформирано редовно правителство и ще намерят ли
Коментари Харесай

Решаващи за нов кабинет ще са разговорите при президента, смятат анализатори

Дали ще бъде образувано постоянно държавно управление и ще намерят ли пресечни точки първите две обединения – ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната – Демократична България ", ще стане ясно след консултациите при президента Румен Радев. Около това мнение се сплотиха в ефира на Euronews Bulgaria анализаторите Яница Петкова ( “Галъп “), политологът Мария Пиргова и Павел Вълчев (Алфа Рисърч).

По отношение на съставяне на новия 49-и парламент Петкова разяснява, че не би трябвало да се гледа с оптимизъм, а с натурализъм. За нея това, което сплотява партиите сега, е евроатлантическата ориентировка.

Тя разяснява още, че членовете на ГЕРБ не разрешават на водача Бойко Борисов да се отдръпна. „ Той беше лицето в предизборната им акция “, уточни Петкова.

" Обществото желае държавно управление, даже и то да е с цената на взаимни отстъпки ", счита тя.

Посланието на „ ИТН “ с водач Слави Трифонов отразява протестния избор от страна на българските гласоподаватели. За тях съществена концепция е да има работещо държавно управление. За да се направи коалиция, депутатите на „ ИТН не са нужни “, добави социологът.

Според нея от огромна значимост ще бъдат консултациите при президента Румен Радев.

 

 
За да се реализира непоклатимост би трябвало да се преориентира дебатът в обществото.
Яница Петкова, социолог

Според политолога доцент Мария Пиргова Бойко Борисов ще се опита да направи държавно управление. „ Възможно е да стигне до вид хартиена коалиция сред ГЕРБ,БСП и Движение за права и свободи. ГЕРБ би трябвало да поемат отговорност – или да останат в изолираност, или да се оправят със своя водач “, добави политологът.

Пиргова разяснява, че хаосът нараства и е належащо да се сформира държавно управление, което да взема решение проблеми. Тя счита, че в случай че се вземат поради евроатлантическите полезности, то би трябвало да се сформира проект за избавяне на обществото и да се направи промяна в здравната система, тъй като нацията „ измира “.

Относно партиите, които не влязоха в 49- тия парламент, Мария Пиргова изясни, че те не са посочили заможност и че хората към този момент нямат потребност от тяхната политика.

Доц, Пиргова вижда два разновидността за работещ парламент: 

 
Парламентът да гласоподава законите за Украйна и това да породи спорове. Възможно е и диалози за някакъв бюджет и държавно управление на хартиената бюлетина. То ще е устойчиво, само че анти-гражданско.
Доц. Мария Пиргова, политолог

По отношение на „ ИТН “, тя разяснява, че те са постоянен състезател, който „ хаби парламентарно време и прави провокации “.

Павел Вълчев разгласи експресно изследване на „ Алфа Рисърч “, съгласно което множеството от интервюираните са по-скоро скептични, че новият 49-ти парламент ще стартира ефикасна работа.

„ Политическият хайлайф се обезсмисля като битие. Вместо политиците да ни оказват помощ, те ни вкарват в техните вътрешнополитически спорове “, добави социологът.

Той изясни, че умеенето за връзка е основно и печели поддръжка. 

 
България има потребност от мощни водачи.
Павел Вълчев, социолог

Според него ролята на „ ИТН “ няма да е основна, тъй като те са зародили като „ противовес на ГЕРБ, в спор са с „ Продължаваме промяната “ и заявяват, че желаят да спомагат за държавно управление “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР