Дали секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов ще

...
Дали секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов ще
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма да има недосегаеми

Дали секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов ще бъде притеглен в качеството му на обвинен вземат решение наблюдаващите прокурори.

Това съобщи в Сандански Иван Гешев във връзка последните данни на прокуратурата по досъдебното произвеждане против Пламен Бобоков.

„ Мрежата е заплетена. Сигурен съм, че прокуратурата ще направи всичко допустимо тя да се разплете. Това е като свински вътрешности. Кой може да планува обвиненият Бобоков с кого приказва по телефона и какво крие. Въпросът е, че нас не ни интересува кой какво разяснява, кой какво приказва, коя медия от кого е подвластна. Колкото повече работим, толкоз повече ще излиза от мрежата от зависимости “, съобщи Гешев.
След нови разпити и чатове: Няма упрекнати по следствието за търговия с въздействие (ОБЗОР) Прокуратурата изиска ново задържане под стража за Пламен Бобоков, откакто спецсъдът го пусна под гаранция предходната седмица
„ Наясно съм с офанзивите, на които ще бъде подложена прокуратурата, с политическите последици, персоналните офанзиви към прокурори – ние влизаме в борба и сме прекомерно решени да я спечелим “, безапелационен бе той.

Гешев съобщи, че до момента в който той е основен прокурор, българската прокуратура няма да прави взаимни отстъпки с никого, а методът за всички ще бъде идентичен.

„ Разграничителната линия ще е дали се нарушава законът. Това е единственото нещо, с което ще се преценява прокуратурата. Ние няма да съобразяваме дейностите си с политическите последици – те са проблем на политиците. И в случай че желаят да няма последици, да бъдат по този начин положителни да си вършат верния кадрови асортимент и да съблюдават закона “, прикани Иван Гешев.
Пламен Узунов пред bTV: Обвиненията за търговия с въздействие са безпочвени Президентският секретар съобщи, че не си спомня по какъв начин е получил неподписаното решение на Върховен административен съд за либийския танкер БАДР
„ Ние демонстрираме следствията, с цел да няма внушения на политическа или олигархична основа. Ние демонстрираме мрежата от зависимости – политически на всички равнища. Компромиси няма да има за никого. Не могат да се вършат взаимни отстъпки за това, че един е част от президентството, а различен е част от Министерски съвет. След като може да бъде разпитан министър председателят, министър и така нататък, за какво да не може да бъде разпитан консултант на президента “, попита основният прокурор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР