Дали подходът на ГЕБР-СДС и ПП-ДБ, който избраха, за да

...
Дали подходът на ГЕБР-СДС и ПП-ДБ, който избраха, за да
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Няма как да се гласува служебният кабинет да стане редовен

„ Дали методът на ГЕБР-СДС и ПП-ДБ, който избраха, с цел да сложат завършек на политическата рецесия, е добър, ще забележим от резултата, тъй като това не са цели сами по себе си. Това е едно положително начало – те могат да беседват между тях и могат да реализират съглашения “, това разяснява проф. Александър Маринов - консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

“Аз персонално не считам, че изборът на ръководител на Народното събрание е общоприет политически въпрос, само че е нужно Народното събрание да проработи колкото е допустимо по-бързо, защото има да взема решение значими неща “, уточни още той.

„ Джентълменските връзки са вероятни сред джентълмени. Предстои да забележим по какъв начин това съглашение ще работи, когато се стигне до наличието на законите. По някои законопроекти няма да има основни другия, по други обаче ще има “, счита проф. Маринов.

Той съобщи, че му е мъчно да си показа по какъв начин ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще работят дружно в постоянно държавно управление. „ България е страната на неограничените благоприятни условия, всичко може да се случи “, уточни пред Би Ти Ви специалистът.

„ Идеята да се гласоподава за служебния кабинет и той да стане постоянен няма по какъв начин да се случи. Трябва някой да го предложи. Коя партия ще го направи? А и би трябвало да има някой, който ще се съгласи? Министър-председателят към този момент съобщи, че няма да взе участие в постоянен кабинет. Доколкото познавам и министрите надали някой ще се съгласи да бъде повдигнат за член на кабинет от ГЕРБ или ПП-ДБ. Ако Народното събрание проработи, служебният кабинет или част от него, ще бъде непрестанно в кошарата “, счита проф. Маринов.

„ Много хора изобщо не гласоподаваха, а тези, които гласоподаваха, се разделиха на относително дребни елементи и това изобщо не значи, че гласоподавателите желаят тези две обединения - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, да са дружно. Напротив, те изобщо не желаят да са дружно, те не могат да понасят другите. Но политиците от време на време би трябвало да вършат неща, които гласоподавателите не желаят или не могат да понесат. Но дали ще имат кураж да го създадат – не знам “, уточни още той.

„ Трябва да се конституират комисиите и да стартира работа по към този момент импортираните законопроекти. Това би трябвало да е въпрос на дни, не на седмици. Тогава президентът ще реши с какъв ритъм ще реализира консултациите “, счита Александър Маринов.

Той уточни, че Правната комисия е доста значима, само че не е единствената такава. Според него не е заложено повдигане на налозите в законопроекта за новия бюджет, а единствено смяна на някои данъчни ставки - да се възстановят някои от предходните стойности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР