Дали по-евтините китайски електромобили са колосална стратегическа заплаха, която навлиза

...
Дали по-евтините китайски електромобили са колосална стратегическа заплаха, която навлиза
Коментари Харесай

Мениджър във Ford: Най-добре да започнем с електромобили или нямаме бъдеще като компания

Дали по-евтините китайски електрически автомобили са " колосална стратегическа опасност ", която навлиза на американския пазар? Главният действен шеф на отдела за електрически автомобили на Ford Марин Джая несъмнено счита това за истина. Нещо повече - Ford вижда по-евтините китайски електрически автомобили като огромна опасност.

Най-добре е компанията да " стартира с електрически автомобили или нямаме бъдеще като компания ", изясни Джая. " Те са преди нас в тази технология ", представен от Elekrtek.

Неотдавна Ford отдръпна самодейностите за електрически автомобили в бъдеще в Съединени американски щати, като уточни като причина " по-бавно от предстоящото търсене ". След това последва редуциране на производството на F-150 Lightning и закъснение на разноските за към 12 милиарда $.
 Ford спря строителството в Съединени американски щати на цех за акумулатори на електрически автомобили за $3,5 милиарда
Ford спря строителството в Съединени американски щати на цех за акумулатори на електрически автомобили за $3,5 милиарда

Какви са аргументите

Подразделението на Ford Model e електрически автомобили загуби 4,7 милиарда $ предходната година. Компанията упрекна " извънредно конкурентните цени " и новите вложения за тези загуби.

Въпреки това, финансовият шеф на Ford Джон Лоулър зави, че " електрическите автомобили са тук, с цел да останат. "

Тесла и китайските електрически автомобили са най-голямата конкуренция на компанията.

Главният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли означи, че най-голямата конкуренция на Ford ще бъде " налична Tesla и китайските производители ".

Ford чака китайските производители на коли да построят фабрики в Мексико, тъй като желаят да си спестят митата от 27,5% върху вноса от Китай.

Ръководителят на BYD Mexico в действителност разгласи пред Nikkei че BYD обмисля построяването на цех в страната.

Според него Мексико е пазар с огромен капацитет. BYD ще го употребява като център за експорт към Съединени американски щати. Мексико е обект на сходни хрумвания от компании като Kia, Tesla, BMW и Stellantis за произвеждане на електрически автомобили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР