Дали пластмасовите кредити са отговорът за борбата със замърсяването с

...
Дали пластмасовите кредити са отговорът за борбата със замърсяването с
Коментари Харесай

Пластмасово решение или риск от зелено измиване? Как даването на пластмасови кредити за хрупкави торбички може да спаси нашите морета

 Пластмасовите заеми отговор ли са за битката с пластмасовото замърсяване? Дали пластмасовите заеми са отговорът за битката със замърсяването с пластмаса? - Авторски права CleanHub От Бека Инглис Публикувано на 11/11/2023 - 08:00 Споделете тази публикация  Бутон за затваряне  facebook Фейсбук  facebook  twitter Twitter  twitter  flipboard Flipboard  flipboard  изпрати Изпрати  изпрати  reddit Reddit  reddit  messenger Messenger  messenger  linkedin Linkedin  linkedin  vk VK <им src= " https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg " width= " 48 " height= " 48 " alt= " vk " class= " u-show-for-medium " loading= " lazy " fetchpriority= " low " >

Пластмасовите заеми оказват помощ за изчистване на пластмасовото замърсяване от нашите океани, само че специалистите споделят, че те също могат да доведат до зелено измиване.

РЕКЛАМА

Битката против замърсяването с пластмаси доближи забележителна точка през юни, когато повече от 170 страни се съгласиха да основат първи план на интернационален контракт, който ще управлява потока пластмаси.

С навлизането на интернационалните пластмаси в Организация на обединените нации този месец в третия си кръг от полемики, в този момент се приказва за това по какъв начин участващите народи ще се оправят с вездесъщия материал.

Въпреки възходящата социална информираност, 11 милиона тона пластмаса навлизат в нашите океани всяка година - съвсем два пъти повече от тежестта на най-голямата египетска пирамида, Голямата пирамида в Гиза. Приблизително 75 до 199 милиона тона пластмаса към този момент са достигнали тези морски среди, съгласно Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Премахването на толкоз доста от околната среда ще бъде монументална задача, която може да изисква композиция от публични и частни източници за набиране на нужните средства.

Едно евентуално решение, зараждащо от частния бранш, са пластмасовите заеми. Чрез оползотворяване на парите, вложени от фирмите в планове за събиране на боклуци, пластмасовите заеми оказват помощ за финансиране на инфраструктурата за ръководство на отпадъците в региони с незадоволително обслужване.

Но някои остават скептични към пластмасовите заеми, изключително като се има поради потреблението от тяхна страна на противоречивостта, следена при въглеродните заеми пазар.

Новият „ революционен “ пакт на Австралия предлага леговище на жителите на Тувалу, разселени заради изменението на климата Магазини за презареждане и схеми за депозит на бутилки: В задачата на Организация на обединените нации да се понижи замърсяването с пластмаса с 80% до 2040 година

Как работят пластмасовите заеми? < /h2>

За да разберем пластмасовите заеми, първо би трябвало да мислим за отпадъците като стойност.

„ Някои боклуци, в случай че имате задоволително от тях, се трансформират в запас “, споделя Джоел Таше, основен изпълнителен шеф на Cleanhub, започваща компания, която улеснява събирането на боклуци по целия свят с вложения от бизнеса.

“ които са направени от PET, можете да ги превърнете в тениска или нови бутилки, тъй че това е артикул, който можете да продавате. “

Но някои боклуци не могат да бъдат рециклирани, което значи, че събирането и обработката им коства повече, в сравнение с може да се върне.

„ Перфектен образец за „ пластмаса с ниска стойност “ е торбичка за чипс “, споделя Таше. „ Лесно е да разпознаете пластмасата с ниска стойност, тъй като тя постоянно е формиран материал – имате пластмаса и алуминий да вземем за пример. “

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР