Дали обвиненията нямат да бъдат поставени на трупчета“, ако Бакалова

...
Дали обвиненията нямат да бъдат поставени на трупчета“, ако Бакалова
Коментари Харесай

Стефан Ташев: Има ли връзка между разпита на Бакалова и трите дела срещу мъжа ѝ?

Дали обвиняванията нямат да бъдат сложени „ на трупчета “, в случай че Бакалова е дала „ верните показания “? Остава да гадаем, написа журналистът

Автор: Стефан Ташев, Breaking.bg

Съпругът на Ивайла Бакалова, която се подвизава в медиите като очевидец по „ Барселонагейт “ и знак на интервенция „ Чисти ръце “ на основния прокурор Иван Гешев е с три тежки обвинявания, сподели инспекция на Breaking.bg.

Става дума за Веселин Денков, Весо Брадата, апетитен за изключително непосредствен с избягалия в Дубай Васил Божков-Черепа. Денков е шеф на заведенията „ Воденицата “ и „ Лебеда “ и разнообразни компании за заеми. Той е упрекнат като гарант на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова пред бл.18 в столичния кв. „ Младост “ на 10 октомври 2019 година в 20,53 часа. Дамата бе убита до момента в който излизаше от колата си, а върху тялото й бе хвърлена бяла роза.

Второто обвиняване против Денков е за изнудване на Марангозова и брачният партньор ѝ за 800 000 евро, а третото е за лихварство на закритата към този момент профилирана прокуратура. Делото в този момент е в Софийска градска прокуратура.

На 1 септември 2020 година Денков е арестуван на ГКПП-Калотина при влизане в България.

Прибира се дружно с Бакалова от Франция. Обвинен е в присъединяване в незаконна група за лихварство, рекет и закани дружно с небеизвестния Ивайло Георгиев-Пифа, люлинския лихвар и още трима души.

По време на ограниченията за неотклонение на групата в съда за изнесени показания на секрети очевидци съгласно които Ивайло Георгиев-Пифа и сина му Александър, Малкия Пиф, работили с пари на Брадата в техните заложни къщи в „ Люлин “. Според тях Денков имал огромно въздействие и уверявал доближените си, че в случай че някой от тях бъде арестуван, ще го измъкне на идващия ден.

Особено забавни са показанията на скришен очевидец №565. Той споделя пред проверяващите, че откакто основният прокурор Иван Гешев почнал следствие против Васил Божков, Денков бил мощно обезпокоен за лихварската си активност.

„ Той интензивно се включи, дружно с Божков, във финансирането на митингите от лятото на 2020 година “, твърди очевидецът.

№565 прибавя, че Брадата даже ходил на срещи с ромски водачи в столичен ресторант, като преговарял с тях да изкарат на улицата ултраси в поддръжка на митингите.

Денков бил медиаторът сред Васил Божков и хората на улицата, твърди очевидецът.

На 3 юни 2021 година Апелативният профилиран углавен съд-АснС на закрито съвещание взима решение да промени мярката на Веселин Денков от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ с сложена електронна гривна за следене. Мотивът-Брадата е с чисто правосъдно минало. Той излиза на независимост против 500 000 лв. гаранция.

От протокола на съвещанието на съда четем следното:, „ съгласно показанията на св.Бакалова, негова фактическа брачна половинка, е видно,че тя работи и в Дубай-ОАЕ. Налични са данни от показанията на очевидците,че този обвиняем има контакт с друго лице,което се укрива от правораздаването и се намира в ОАЕ-Васил Божков “.

През май 2020 година прокуратурата и Министерство на вътрешните работи разкриват и залавят цялата тайфа, провела и осъществила убийството на Марангозова. В ареста са наемният палач Петър Костов-Стъкларя, уредникът на разстрела подполковникът от НСО Борис Иванов и помагачът Веселин Пиров, който следил жертвата. Поръчителят Иво Масларов избяга в чужбина и се търсеше посредством Интерпол. Масларов, доведен наследник на Емилия Масларова, се укриваше от правораздаването 16 месеца, до момента в който бе хванат в берлинското метро през октомври м.г. и докаран в България.

Иво Масларов търсен с алена бюлетина на Интерпол.

Делото се проверява от Военноокръжна прокуратура поради присъединяване на офицер от НСО в бандата. По това дело като подстрекател на убийството на брокерката е притеглен като обвинеям и Денков-Брадата, непосредствен другар на Масларов.

Делото е импортирано във военния съд в края на 2021 година, само че той го връща два пъти. Един от претекстовете за връщането бе, че не не е посочено в обвинителния акт по кое време и по какъв начин Денков е подбудил Масларов, а той – офицера Борис Иванов, с цел да провеждат убийството на Станка Марангозова.

До момента не е ясно за какво Военно-окръжна прокуратура не е внесла нов обвинителен акт в съда.

За първи път наемният палач Стъкларя, някогашен пандизчия, прави цялостни признания. Посочва Масларов като гарант на убийството на Марангозова, поради делото за изнудване против него и Денков. От показанията на очевидци излиза наяве, че по това дело като гарант и разследван и Брадата. Според адвокатката му Ина Лулчева това е неистина.

В деня на убийството на Марангозова-19 октомври, само че през 2020 година Специализираната прокуратура внася обвинителен акт в Специализирания углавен съд против Денков и Масларов за изнудване на фамилията на Марангозова за 800 000 евро.

От обвинителният акт на Специализираната прокуратура излиза наяве, че Брадата и доведеният наследник на Масларова за две години сред 2009-2011 година безусловно са „ обезкостили “ Марангозова като с изнудване, закани и даже физическо малтретиране и са съумели да вземат от нея 868 782 лв., принудили нея и мъжът с който живее – Динко Геров да им трансферират апартамент си в столичния кв. „ Лозенец “ за 131 000 лв. посредством насилствена договорна ипотека. Освен това Денков и Масларов с принуждение и закани принудили Марангозова да им трансферира два автомобила от компанията си- “Крайслер “ и БМВ.

В него се цитират закани на Денков към убитата Марангозова, произнесени в неговия офис на ул. „ Церова гора “: „ Налагам ти санкция от 200 000 лв.. Не коментираш с никой, каквото и да било, с цел да няма последици. Не си мислете да се криете, тъй като ще ви намерим. Ще вършиме това, което ви наредим, тъй като трансформирам ориси в негативен смисъл. Защото с Иво имаме всевъзможни способи да те принудим да го направиш “.

Марангозова, която се занимавала със покупко-продажби с скъпи бумаги, имала нещастието посредством другар да се запознае с доведения наследник на Емилия Масларова-Иво през 2009 година. Той и дал 150 000 лв. да ги ръководи и да прави покупко-продажби с скъпи бумаги. След три месеца Масларов останал неудовлетворен от покупко-продажбите и почнал да желае от нея компенсации за парите си. След това стартира нейното изнудване, в това число посредством гаври и физическо принуждение, което довежда и до убийството ѝ. В момента делото би трябвало да е в Софийски градски съд, след очистване на спецправосъдието, само че ориста му е неразбираема.

Кой е Брадата?

Весо Брадата наследява над 20 милиона евро поради близостта си с боса на СИК Дмитрий Минев-Димата Руснака, написа вестник „ Уикенд “ на 4 септември 2009 година. Сикаджията е убит от снайперист на излизане от заведение на бул. „ Витоша “ през октомври 2004 година, а след убийството му огромна част от благосъстоянието му се оказва в ръцете не на вдовицата му Ирена, а на доближения му Веселин Денков.

С наследените милиони Весо Брадата основава финансовата къща „ Маршал заем груп “, в която пълноправен сътрудник му става Иво Масларов, доведен наследник на Емилия Масларова. Кредитният портфейл на „ Маршал груп “ е разтоварен с разпределяне на пари към люлинския незаконен необут Ивайло Георгиев – Иво Пифа. През него минават над 5 милиона евро за последните години, с цел да се заобиколи закона за разпределяне на бързи заеми против непостижими лихви. Така Весо Воденицата и Иво Масларов трансферират всички сенчести клиенти към Иво Пифа, който дава отговор и за събирането на парите от неточни длъжници, написа още „ Уикенд “.

Сега Бакалова се изживява като „ последна инстанция “, дава присъди. Има ли връзка сред нейния разпит за „ Барселонагейт “ и трите каузи против мъжа й? Дали те нямат да бъдат сложени „ на трупчета “ в случай че Бакалова е дала „ верните показания “? Остава да гадаем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР