„Дали НОЩ беше разпуснат поради факта, че беше създаден от

...
„Дали НОЩ беше разпуснат поради факта, че беше създаден от
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Наблюдаваме, че след изборите COVID-19 няма

„ Дали НОЩ беше разхлабен заради обстоятелството, че беше основан от предходния кабинет, или заради това, че е изразходил своите функционалности, е въпрос на спор. Той беше по-скоро съвещателен орган към Министерството на здравеопазването, откъдето идваха заповедите какво би трябвало да се затваря и отваря. Плюсът от подобен щаб е информираността на популацията. Което и държавно управление да пристигна на власт, би следвало да образува сходен щаб от специалисти, които да оферират решения на министъра на опазването на здравето “, разяснява още той.

Според здравния икономист разпускането на Щаба няма да повлияе на здравната обстановка в страната, а по думите му има по-важни неща, които касаят COVID-19. Едното е по какъв начин върви процесът с имунизацията.

„ Единственото вярно решение е „ зелените коридори “ да останат отворени. По никакъв различен метод не се сътвори чувството в българина, че имунизационната акция е нещо потребно и самата ваксина няма да им сътвори проблеми. Премиерът в оставка дамгоса прелестно една от имунизациите и в този момент следим напор към другите. Британската ваксина - бройките са огромни, само че стоят неизползвани “, акцентира Шарков.

Той е на мнение, че президентът и министър председателят по никакъв метод не са подтикнали хората да се имунизират и са посочили боязън, като не са си сложили обществено ваксина. „ Реваксинираните лица в страната са към 3,2% от общото население и продължаваме да сме на последно място по хора с сложена втора ваксина “, посочи експертът.

„ Повечето лечебни заведения би трябвало да останат търговски сдружения, само че политиците би трябвало да имат смелостта да усъвършенстват болничната помощ “, уверен е здравният икономист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР