Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци

...
Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Националната деморализацията е най големия проблем на българите

Дали ние изискуем признателност на румънци, литовци, финландци и украинци - мисля, че е наш въпрос. Колкото и дребен да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята признателност. Това съобщи Петър Стоянов, президент на България 1997 - 2002 година.

Този въпрос се трансформира в доста сензитивна тематика и стартирам да се възнамерявам за 3 март като народен празник, уточни Стоянов пред Българска национална телевизия. Какъв е този народен ден, в случай че ще разделя българското общество, добави той като изясни, че е прочел доста мнения и те са били противоположни.

Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо неприятно, разяснява Петър Стоянов. " Отношенията сред българския и съветския народ са нещо друго от правенето на действителна политика ", безапелационен бе той.

Стоянов разяснява и случая в Пловдив, при който беше арестуван рентгенологът доктор Иван Димитров. По думите на Стоянов " въпросът в Пловдив е доста сензитивен ". Той опира повече до юридическите параметри на това, което се назовава неизбежна самозащита, изясни той.

Но отвън това става въпрос за най-голямото проваляне върху България - националната безнравственост, счита Петър Стоянов.

" И корупцията, и недъзите в правосъдната система, и битовата престъпност - всичко това са следствия от националната безнравственост в България ", съобщи той.

Не можем да виним и пожелаваме единствено от институциите, забравихме за ролята на фамилията, църквата и учебното заведение, сподели още Петър Стоянов.

*Заглавието е на Днес+
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР