Дали Кирил Петков има двойно гражданство – в ГРАО нямаме

...
Дали Кирил Петков има двойно гражданство – в ГРАО нямаме
Коментари Харесай

Ако Кирил Петков има двойно гражданство, ще бъде спрян да стане депутат

Дали Кирил Петков има двойно поданство – в ГРАО нямаме такива регистри, имаме информация единствено за българското му поданство. Това съобщи зам.-правосъдният министър, юрист Иван Демерджиев.

Демерджиев трансферира тематиката към прокуратурата, като обаче посочи, че в случай че все още Петков има двойно поданство, може да бъде изваден от листата с кандидат-депутати за идващия парламент.
 На фона на изследване: Формулата по какъв начин да падне ГЕРБ, съгласно Андрей Райчев На фона на изследване: Формулата по какъв начин да падне ГЕРБ, съгласно Андрей Райчев
За да падне ГЕРБ, би трябвало лявото и дясното да се съчетаят по избран метод. Това съобщи социологът Андрей Райчев поради следващото проуч...

На 10 септември, проф. Пламен Киров, някогашен парламентарен арбитър, смята, че в случай че бъде открито, че Петков е бил с двойно поданство, до момента в който беше длъжностен министър на стопанската система, може неговите решения да бъдат анулирани. Причината – решение на Конституционния съд,!

Припомняме, че Петков акцентира единствено преди 3 дни, че. В началото на август ГЕРБ-СДС внесоха в Конституционен съд искане за определяне на противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначението на Петков в служебния кабинет поради двойното му поданство. Той изясни, че не се тормози от решението на Конституционния съд по проблема и е безапелационен, че това няма да му попречи за идните избори и опцията да бъде народен представител.

„ Надявам се Конституционният съд да реши, че на 21 април, когато направих своето волеизявление, предадох всичките си документи, в това число паспорт, към канадските управляващи, че това е датата, от която аз съм единствено с едно поданство, и това е българското “, сподели той.

Драмите с АПИ и с Бюрото за отбрана на очевидците
 Стоилов: Гешев към този момент ще се охранява от НСО Стоилов: Гешев към този момент ще се охранява от НСО
Главният прокурор към този момент се охранява от НСО по този начин, както планува законът. Това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов п...

Конкретно съм гледал контракт за осъществяване на социална поръчка, който потегля от 14 млн. лв. и стига до 200 млн. лв.. Така Демерджиев разяснява пред bTV друга шумна тематика – строителството и поддържката на пътищата в страната. Той отхвърли, че ще се стопира зимната поддържка и уточни, че бюджетът на АПИ за това е привършен още през април и компаниите не са имали съображение да чакат заплащане преди края на тази година. Съответно, съгласно зам.-правосъдния министър като има настоящи контракти, фирмите би трябвало да реализират зимната поддържка.

За Бюрото за отбрана на очевидците Демерджиев беше безапелационен – няма нищо доблестно в това да служиш като антураж на основния прокурор. Според него, няма всеобщо овакантяване на чиновници на бюрото след връщането му в правосъдното министерство и той се надява и в бъдеще да няма – имало единствено няколко молби за прекачване в НСО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР