Дали жените ще могат един ден да се ваксинират срещу

...
Дали жените ще могат един ден да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

Първи обещаващи резултати в създаването на ваксина срещу хламидия

Дали дамите ще могат един ден да се имунизират против заразяване с хламидия ? Става въпрос за болест, която се предава по сексуален път и от време на време води до яловост . Предварителните резултати от тестване на ваксина против заразяване с хламидия са окуражаващи, съобщи Агенция Франс Прес.

Те демонстрират, че имунизацията, която сега се създава, е безвредна и може да провокира имунна реакция . Макар резултатите да са обещаващи, ще са нужни спомагателни проучвания, с цел да се откри дали имунната реакция пази против зараза с хламидия, означиха създателите на проучването.

Става въпрос за първата тествана в границите на клинично проучване ваксина против въпросната бактериална зараза. Всяка година 131 милиона души в света се заразяват с бактерията хламидия, сочат данни на Световната здравна организация. Заразените евентуално са доста повече, защото към 70 % от инфектираните дами нямат признаци и не знаят, че са наранени от излъчената по сексуален път зараза. Тя е по-често срещана измежду дамите на 18-25-годишна възраст, в сравнение с измежду мъжете на същата възраст. У дамите може да докара до съществени затруднения, в това число до извънматочна бременност и даже до яловост. Освен това може да усили риска от други портативни по полов път инфекции, като гонорея и заразяване с ХИВ.

" Като се имат поради следствията от тази зараза върху здравето на дамите, репродуктивното здраве, здравето на децата, ако инфекцията е била предадена, нуждата от ваксина е действителна ", означи датският специалист Петер Андерсен от Лондонския имперски лицей.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР