Дали има някакъв шанс китайският лидер Си Дзинпин да постави

...
Дали има някакъв шанс китайският лидер Си Дзинпин да постави
Коментари Харесай

Китай ли ще е големият победител от войната?

Дали има някакъв късмет китайският водач Си Дзинпин да сложи затруднение пред Путин? Не, партийният и държавен началник на Китай надали ще се намеси - или най-малко с такова усещане оставаме, когато четем формалните официални съобщения от видеосрещата му с немския канцлер Шолц и с френския президент Макрон, оповестява Дойче Веле (dw.com).

Си споделя, че би трябвало да се зачитат законните ползи, свързани със сигурността, на които има право всяка страна – с тази дефиниция Китай към този момент от много време заобикаля нуждата да вземе страна във войната на Русия против Украйна.

Китайският водач споделя обаче напълно намерено какво в действителност го тревожи най-вече: опасението, че може да пострада международната стопанска система. Стопанският растеж е основен фактор за легитимацията на Китай като водеща мощ. В Москва може да е друго, само че в Пекин на никого не му идва и мислено да подценява тежестта на западните наказания против Русия.

Засега Си разрешава на своя съветски съдружник да си " разиграва коня ", като за този факт вероятно си има и причина: та нали таман Китай може да изкара стратегическа облага от протичащото се.

Русия ще стане вторичен сътрудник

В обозримо бъдеще Америка към този момент няма да може да се ангажира толкоз интензивно в Азия, а след конфликта със Запада, Путин ще бъде отслабен и дефинитивно ще се трансформира във вторичен сътрудник в антизападната коалиция, зародила сред Москва и Пекин.

На всичкото от горната страна Кремъл към този момент няма съвсем никакви други съдружници, а Вашингтон притегля на своя страна даже такива остарели съветски сътрудници, като Венецуела. Цената, която Путин заплаща за нахлуването в Украйна, пораства с всеки минал ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР