Дали и големите ученици, тези от 5 до 12 клас,

...
Дали и големите ученици, тези от 5 до 12 клас,
Коментари Харесай

След 15 януари ще се решава за връщането в клас на големите ученици

Дали и огромните възпитаници, тези от 5 до 12 клас, ще се върнат към присъствено образование в клас ще бъде решено след 15 януари. Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на обичайния за четвъртък брифинг за разпространяването на ковид в България.

По думите на Ангелов до тогава ще има наблюдения за отражението върху епидемията на обновения от 4 януари учебен развой на учениците до четвърти клас, както и на децата в детските градини. Освен това до тогава се чака да бъде регистрирано и въздействието на събиранията и пътуванията за новогодишните празници, счита Костадин Ангелов. За взимането на решението той сподели, че ще има среща и с министъра на образованието Красимир Вълчев.

Още при започване на брифинга Ангелов регистрира, че резултатът от удължените през декември ограничавания е позитивен. През последните няколко пъти здравните управляващи отбелязваха, че записаният спад на епидемията евентуално е неакуратен поради продължителните празнични дни по Коледа и Нова година. В този подтекст основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев сподели, че Европейският център по надзор и предварителна защита на болесттите изобщо не е разгласил данни за този интервал.

Той въпреки всичко разгласи, че " въз основата на това, с което разполагаме като данни, България продължава публично да се води на 24 място в Европейския съюз и на пето място на Балканския полуостров, а във връзка с смъртността - на пето място в Европейския съюз ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР