Дали фаровете на новите автомобили не са твърде силни и

...
Дали фаровете на новите автомобили не са твърде силни и
Коментари Харесай

Великобритания може да ограничи LED светлините

Дали фаровете на новите коли не са прекомерно мощни и ярки и страничният резултат от заслепяването на насрещните водачи няма да унищожи директните изгоди на тази толкава харесвана технология – LED фаровете?

Страхотното осветление на пътя, реализирано с потреблението на по-малко сила наподобява като обстановка, при която няма губещи, написа Automedia. Но съгласно Джон Симистър от Goodwood Road and Racing, 65% от водачите във Англия са били заслепявани най-малко един път от срещуположен автомобил с LED светлини. Изследването е на Кралския авто клуб (RAC) и е представително за цяла Англия.

И може би на Острова ще се случат първите ограничения в посока ограничение на силата и яркостта на LED светлините. Там държавното управление на Тереза Мей, както и Икономическата комисия на Организация на обединените нации за Европа към този момент търсят за ограничението на светлините тъкмо по тези два параметъра: мощ и бляскавост.

Предполага се, че в близко бъдеще, макар трусовете към Брекзит, ще има решение по въпроса, като съгласно държавни източници съвсем несъмнено е, че ще има ограничавания.

Участвалите в проучването на RAC, които карат нови коли с LED светлини, са оповестили, че са изцяло удовлетворени от силата и яркостта им, само че също по този начин са признали, че след границата на светлото леке не виждат безусловно нищо, защото очите им не могат да се приспособяват. Точно тази информация се счита, че ще е водеща при търсенето на ограничавания, които ще бъдат дискутирани с автомобилните производители – водачите няма да виждат толкоз далеко, само че ще има по-плавна граница сред осветената и тъмната зона, а идващите в насрещното платно може и да бъдат избавени от неочакваната слепота, когато другата кола им светне в очите.

До възбрана на LED технологията надали ще стигне, а задаващите се ограничавания може да се окажат сетен подарък от Англия за Европейския съюз.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР