Дали една картина е от голям художник и е оригинална,

...
Дали една картина е от голям художник и е оригинална,
Коментари Харесай

Реставратор за платното на Полък: Не можеш с един поглед да кажеш дали картината е оригинална

Дали една картина е от огромен художник и е истинска, или фалшификат, е доста мъчно да се каже. За задачата се изискват много съществени проучвания. Това разяснява пред NOVA реставраторът Емил Чушев.

Въпросът за това по какъв начин се ревизира дали една картина е истинска излезе след откритото от ГДБОП платно, за което се счита, че е на Джаксън Полък. А около картината излязоха и мистериозни елементи. Предполага се, че тя е била част от сбирката на румънския комунистически водач Николае Чаушеску. На гърба на платното има посвещение на актрисата Лорън Бeкол.

" Не можеш с един взор да кажеш дали картината е истинска, изискват се много съществени проучвания и много време и запаси ", разяснява Емил Чушев. " Не знам дали са направени такива проучвания, съгласно мен не могат да се създадат за толкоз малко време ", сподели още реставраторът. 

Според него на черния пазар от България се изнасят много антики, само че попадането на такава картина у нас е случайност. " Надали в България има човек, който да даде 50 милиона евро за такава картина, в случай, че доста мъчно може да се потвърди нейната достоверност ", счита Чушев.

Той сподели и по какъв начин специалистите преценят дали една картина е оригинал.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР