Дали е сърдечен проблем или масивна белодробна емболия, ще кажат

...
Дали е сърдечен проблем или масивна белодробна емболия, ще кажат
Коментари Харесай

Проверяват случая с починалата родилка в Плевен

Дали е сърдечен проблем или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми. Това сподели заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков във връзка със случая с умряла родилка след планувано секцио.

Жената е била призната в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " – Плевен, като интервенцията е била планувана авансово. Тя обаче умира, а бебето ѝ е в кома. Съпругът и роднините на родилката имат подозрения за лекарска неточност и се притесняват казусът да не се потули.

" В момента екип на " Медицински одит " е там и дружно с РЗИ-Плевен ревизират събитията към случая . Очакваме техните предварителни отчети ", акцентира доктор Пенков и увери, че те ще бъдат обществено оповестени незабавно щом бъдат направени.

Преди да бъде осъществено авансово плануваното секцио оценката е била, че дамата е здрава.

„ Създал се е тежък проблем по време на въвеждане в упойка. Оттам са се водили, към час и нещо, реанимационни мероприятия, които за жалост не водят до добър излаз, а до летален. Това е извънредно тъпо, съболезнования на околните “, сподели зам.-министърът.

Според него анестезиологът е бил доктор с доста опит и стаж. Тежко остава положението и на новороденото дете, а лекарите към момента не престават да се борят за живота му.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР