Дали е реална ситуация или не, все още е рано

...
Дали е реална ситуация или не, все още е рано
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова готова да излезе от зоната си на комфорт

Дали е действителна обстановка или не, към момента е рано да се приказва, тъй като решението за състава на Министерски съвет е на съдружните сътрудници и на Народното събрание. Хората към този момент за трети път са доста чувствителни за това кой ще поеме даден бранш. 

Това съобщи спряганият за нов здравен министър в кабинета на " Продължаваме промяната " и ръководител на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова пред Българска национална телевизия. 
Проф. Сербезова: Трябват промени в Министерството на здравеопазването
Промяна в информационната тактика, изключително при въвеждането на нови ограничения. Свобода на министъра на опазването на здравето самичък да подбере ек...

Тя уточни, че COVID-19 сподели проблемите на здравната система. Отговорността е огромна към всеки един министър и на неговия екип, само че ние сме стигнали до един миг, в който всеки би трябвало да помогне, да даде заем на доверие, настоя проф. Сербезова. 

" Зоната на комфорт постоянно, когато аз съм я напускала, ме е водила напред. Ще пристигна един миг, в който хората  ще стартират да дават на обществото. Много пъти аз съм излизала от своята зона на комфорт и знам какво е да се носи отговорност и да се работи в държавната администрация ", безапелационна бе проф. Сербезова по отношение на това дали би станала здравен министър в мандата на " Продължаваме промяната ". 

Тя настоя решенията в опазването на здравето да бъдат надграждащи. Всички ограничения следва да бъдат съветвани с специалистите и организациите, би трябвало да бъде основано най-хубавото допустимо като условия за работа на лекари, изясни проф. Сербезова. 

Според нея през цялото време трябвало да бъде по-добре комуникирана рецесията с ковид за това по какъв начин бяхме осведомени с числата за смъртност, заболеваемост, ограниченията и имунизациите. В това време се раздели обществото " за " и " срещу " ваксини, лекари против фармацевти, уточни проф. Сербезова. 
Фармацевтите желаят честно отношение от страната и 10 лева за рецептите за медикаменти против КОВИД
Дискриминация към фармацевтите и аптеките – за това предизвести ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезо...

За бъдещата детска болница в двора на болница " Лозенец ", тя съобщи, че би трябвало да се направи разбор на всички " за " и " срещу ", да се съветват виновните за това фрагменти с специалистите, управлението на болничното заведение с Министерство на здравеопазването. Комуникацията в опазването на здравето е изключително значима, сподели тя. 

По думите ѝ в последните години механичното привнасяне на опит и взимане на решения не е удачно. 

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР