Дали е разговаряно за дата за преговори за Северна Македония,

...
Дали е разговаряно за дата за преговори за Северна Македония,
Коментари Харесай

Неясно дали Макрон ще склони за преговори с Македония

Дали е разговаряно за дата за договаряния за Северна Македония, не стана ясно, след срещата в неделя на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркер, осведоми МИА, представена от БГНЕС. Според дипломатически източници в Брюксел, Франция е единствената, която смята, че " Северна Македония не дава отговор на нужните условия " за начало на договарянията. Позицията на Еманюел Макрон е изолирана, защото преди осем дни четирима висши европейски представители приканиха в взаимно писмо за започване на договаряния със Северна Македония и Албания. Този отвод провокира неодобрение измежду европейските дипломати, които упрекнаха Париж в опасност за стабилността на Балканите, зад която Париж публично стои. Още повече, че към този момент два пъти Европейски Съюз реши да отсрочи началото на договарянията
Макрон и Меркел се срещнаха на работна вечеря в Париж през вчерашния ден вечерта, на която трябваше да обсъдят и откриването на договарянията на Европейския съюз със Северна Македония, откакто немският Бундестаг им даде зелена светлина.
Работната вечеря бе отдадена главно на подготовката за идната взаимна среща на френското и немското държавно управление в Тулуза в навечерието на срещата на върха в Брюксел. В дневния й ред има доста отворени въпроси: Брекзит, назначението на Европейската комисия и турската военна намеса в Сирия.
Двамата водачи приканиха да се спре офанзивата на Турция против кюрдските сили в Сирия. Макрон сподели, че тя " евентуално ще сътвори неустойчива филантропична обстановка и ще помогне на „ Ислямска страна “ да се появи още веднъж ".
„ Поне час разговарях с президента Ердоган, би трябвало да вземем поради ползите и сигурността на Турция. Но също по този начин имаме вяра, че би трябвало да прекратим това турско настъпление, тъй като има филантропични аргументи и не можем да приемем тази обстановка против кюрдите “, добави Ангела Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР