Дали е добре за вашия домашен любимец? Киселото мляко е храна,

...
Дали е добре за вашия домашен любимец?
Киселото мляко е храна,
Коментари Харесай

Може ли вашето куче да яде кисело мляко?

Дали е добре за вашия домакински любим?

Киселото мляко е храна, която се състои от мляко, а последното е доста значима храна в ранния живот на кучето, когато те са още кученца, с цел да се развиват вярно. На пазара за кучешка храна можете да намерите разнообразни храни, съдържащи мляко, една от които е киселото мляко. Но може ли или би трябвало ли кучето да яде кисело мляко?

Много кисели млека се вършат с краве мляко и това е необятно употребяван артикул от хората и в това време постоянно срещана храна в фамилии с или без домашни любимци. Възниква обаче въпросът може ли куче да яде кисело мляко? И в случай че е по този начин, по какъв начин би трябвало да се употребява този артикул от тях?

Какво съдържа киселото мляко?

Киселото мляко е млечен артикул, получен посредством процеса на ферментация на краве мляко. В този развой се употребяват бактерии от родовете Lactobacillus и Streptococcus за реализиране на цялостна ферментация. Ферментирането на лактозата в млечна киселина е това, което придава на киселото мляко неговия усет и киселинност.

В продължение на доста години киселото мляко беше класифицирано като съществена храна за живота на хората, с помощта на здравословните си качества, а по-късно беше намерено, че киселото мляко може да бъде ефикасна чревна залъгалка. Това изобретение го трансформира в артикул, който не трябва да липсва в нашите хладилници.

Ползи за здравето на кучето

Куче може да яде кисело мляко, стига да има избрани защитни ограничения, които ще забележим по-късно. Засега изгодите могат да бъдат:

  • Може да обезпечи на кучето витамини B, C и E, както и калций, магнезий, калий и фосфор.
  • Млечната киселина в пробиотичните кисели млека способства за здравето на кучето.
  • Киселото мляко улеснява процеса на храносмилане, като оказва помощ за възстановяване на признаци като диария и запек.
  • Укрепва имунната система, като създава повече бели кръвни кафези.

Винаги обаче ще бъде значимо да получите утвърждението на ветеринарния доктор, с цел да определите дали кучето може да понася лактозата в киселото мляко.

Как да дадете кисело мляко на вашето куче

Първо, в случай че вашето куче в никакъв случай преди не е опитвало кисело мляко, пробвайте се последователно да добавяте дребни порции кисело мляко към диетата му. По този метод кучето ще се запознае с усета. След това вземете поради честотата на порциите, защото те зависят от възрастта и размера на кучето.

След като кучето свикне с усета на киселото мляко, можете да приготвите домашни предписания. По същия метод изобретателна композиция е да вземете кисело мляко и да го намажете върху части пиле без сол. И най-после, кучето може да го яде един път или два пъти седмично. Продължете да четете, с цел да научите вярното количество съгласно тежестта.

Нека стартираме с едно предизвестие, кучетата не би трябвало да ядат кисели млека, които съдържат захар или са подсладени по някакъв метод, защото захарта е една от неразрешените храни за кучета. Затова киселото мляко би трябвало да е неовкусено. По същия метод подсладените с шоколад или ягоди са рискови за храносмилането на кучето.

Когато купувате някакъв тип кисело мляко за вашето куче в супермаркета, вземете гръцкото кисело мляко като предложение, защото то не съдържа лактоза или захар. Подпомага храносмилането на кучето и също така съдържа протеини, които укрепват кожата и козината.

Колко се предлага?

Както ви казахме по-рано, количеството кисело мляко, което кучето може да погълне, се дефинира от неговия размер и възраст. Въпреки това би трябвало да се вземе поради следното:

Когато кучето тежи сред 14 и 18 кг, можете да му дадете лъжица кисело мляко.

Ако кучето тежи сред 20 и 28 кг, се дават две супени лъжици.

Когато кучето тежи от 30 до 38 кг, те могат да получат 3 супени лъжици кисело мляко.

И най-после, тези количества могат да се дават до три пъти седмично. Въпреки това ветеринарният доктор може да даде по-точна преценка на здравословното количество кисело мляко за кучето.

Противопоказания

Кучето може да яде кисело мляко, само че не във всички случаи, защото някои кучета не могат да понасят поглъщането на лактоза и вследствие на това киселото мляко се трансформира в отровен артикул за него. Следователно, когато го употребяват, те могат да страдат от диария, повръщане, чревни и храносмилателни проблеми. Поради тази причина киселото мляко би трябвало да бъде единствено добавка към храната  на кучето и, в случай че е допустимо, лакомство, което да се дава понякога.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР