Дали е част от българския манталитет, когато някой построи и

...
Дали е част от българския манталитет, когато някой построи и
Коментари Харесай

Грозна, българска картинка! Две жени решиха да построят нещо хубаво в квартала си, но на какво ги направиха...

Дали е част от българския нрав, когато някой построи и направи нещо хубаво, други да разрушават? До този извод стига Евелина Кунева. Младата жена взема решение да помогне на бездомни кучета и да построи къщурка за тях в квартал " Люлин ", където живее. Прекрасна концепция, нали, само че се оказва, че двете дами би трябвало да се сблъскат с негодуванието на хората от техния блок, които най-после унищожават това, което са построили с труд и обич.

Ето какво написа Евелина във Facebook без да крие разочарованието си:

До тука стигнахме със къщата 2 дами.... Защото нямаше мъже..... Цял ден доста труд,донеса ми материали от под дърво и камък доброволци.... И на края, когато съвсем я завършихме, от прилежащия блок 539 ЛЮЛИН взеха решение, че им пречи къща на 50 метра до трафопост, че имало чак пък и надпис РАЯ И РОЙ, че ще им нахапат кучетата децата, че ще им прави отпадък тази украсена къщурка (снимах тяхния към блока да се видят самите те какви са мизерници,но избухнаха пъклен, че им фотографирам боклука към пейките им).

На какво ли не се наслушах през днешния ден.... Толкова сила хвърлихме, злобата на пискливите майки селянки, бабички и пияндурниците на квартала надви.... И по този начин взехме решение да дарим къщичката на някой, НО КАКВО съдебна експертиза СЛУЧИ. Докато приберем инструментите си до горе, къщичката ни към този момент я нямаше, целият ни труд, обич бяха разрушени. Със сълзи на очи пиша,защото не мога да опиша с какъв копнеж я правихме и едно детенце ни помагаше. И какво - 10000 закани получих от МЪЖ на към 35 години. Едва не ме наби, добре, че не бях сама. И за кучетата получих хиляди ужасни закани. БЛОК 539 ЛЮЛИН, евала! Съжалявам,че не успяхме да помогнем на най-хубавите същества от квартала,а дори и ги изложихме на риск поради същинските помияри - хората!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР