Дали древната цивилизация на египтяните не е властвала много по-дълго,

...
Дали древната цивилизация на египтяните не е властвала много по-дълго,
Коментари Харесай

Древните тайни, скрити в Книгата на Тот

Дали античната цивилизация на египтяните не е властвала доста по-дълго, в сравнение с ни споделя формалната история? Днес мнозина имат вяра, че античната египетска цивилизация е разполагала и съхранявала част от изгубеното знание за цивилизацията на атлантите, както и сведения за тяхното погубване.

В далечното минало античните египтяни са имали голям брой езотерични практики и ритуали, някои от които са се запазили и до през днешния ден. Невероятните им спиритуални и окултни познания надалеч надвишават знанията, с които разполагаме през днешния ден. Мнозина даже имат вяра, че корените на античното знание, с което те са разполагали, не са били от тяхната цивилизация, или пък са им били излъчени по телепатичен път. Днес даже има изказвания, че античните египтяни са получавали тайните познания и ритуали по телепатичен път от Хермес Трисмегист или по-известен като господ Тот.

В гръцката митология този господ е прочут като Хермес Трисмегист , а в египетската като господ Тот .

Тот живеел в античен Египет и бил първият древноегипетски мъдрец и изобретател на античните учебни заведения за мистерии.

Според митологиите Тот е този, който е дал на хората числата, както и изкуствата на самоусъвършенстване посредством работа със съзнанието. Той получавал всички познания посредством дълбоки медитативни практики и даже транс, по време на които написал повече от 40 книги , в това число и „ Изумрудените скрижали “ и „ Книгата на Тот “ .-->

Твърди се, че „ Книгата на Тот “ разкрива тайната на Вселената и процеса на реализиране на непознатите благоприятни условия на човешкия мозък, както и прикрито знание за процеса на инкарнация.
 древноегипетски папирус ThinkStock/Getty Images
Областите, за които е писал Тот са - от знание за медицината, химията, правото, изкуствата, магията, философията - до знания за египтяните. Легендата споделя, че този, който чете наличието на книгата, ще се снабди със средството да разгадае тайните и да доминира над Земята, небето, въздуха и небесните тела.

Никой към момента не знае къде се намира книгата, само че някои подозират, че тя е в астрала, а не във физическия свят. За да стигне до нея човек би трябвало да пътува със съзнанието си.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР