Дали днес можеше Audi R8 да е братовчед на Mercedes-AMG

...
Дали днес можеше Audi R8 да е братовчед на Mercedes-AMG
Коментари Харесай

Mercedes е компанията, която първа купува Audi

Дали през днешния ден можеше Audi R8 да е братовчед на Mercedes-AMG GT? Отговорът е да, като не става въпрос за паралелна галактика или сцена от сериала „ От другата страна”, а нещо, което в действителност можеше да е реалност.

Основите за това се поставят преди тъкмо 60 години, когато Daimler, помолен от Фридрих Флик, купува мажоритарния пакет акции в Auto Union. Въпросният Флик желае обединение на двете компании. Той е измежду главните акционери в Daimler и Auto Union. Смята, че двете компании създават артикули, които биха се допълвали един различен, по тази причина употребява въздействието си, с цел да се реализира въпросната договорка.

Daimler-Benz AG придобива съвсем 88% от акциите на Auto Union, като в новогодишната нощ на 1959 година закупува и останалите дялове. По това време Auto Union построява завода си в Инголщат, където реалокира цялото си произвеждане. Daimler взима под аренда остарелия цех на Auto Union в Дюселдорф, след което го продава през 1962 година

Auto Union употребява приходите от продажбата, както и спомагателни 340 млн. немски марки от Daimler, с цел да модернизира моделната си гама. За да помогне в този развой, Daimler изпраща един от най-хубавите си инженери в Инголщат през 1963 година Лудвиг Краус взима със себе си екип и съвсем завърша 4-цилиндровия мотор, обозначен M 118.

Това е знамение за Auto Union, защото до този миг компанията прави единствено 2-тактови мотори. Новият мотор задвижва първото следвоенно Audi, появило се през 1965.

През 1964 година Daimler продава Auto Union на Volkswagen. Daimler твърди, че оставя своето въздействие, защото Краус става механически шеф в Auto Union и е добре осведомен с няколко модела Mercedes, които били в развой на създаване. Не единствено това, само че Daimler декларира, че „ не е изненада, че купето на първото Audi 100, създадено от Auto Union, споделя общи черти с W 119″, а също и с създаден от Mercedes мотор.

Audi e-tron Vision Gran Turismo е действителна версия на виртуален хипер автомобил

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР