Дали Джонсън в последния момент няма да се откаже да

...
Дали Джонсън в последния момент няма да се откаже да
Коментари Харесай

Борис Джонсън тръгва към Украйна, но може отложи пътуването в последния момент

Дали Джонсън в последния миг няма да се откаже да пътува, тъй като е контактен на заразения с ковид английски външен министър Лиз Тръс, следва да стане ясно.  Пътуването идва в миг, когато поста на Джонсън продължава да виси на косъм, защото полицията проверява известия за празненства, нарушаващи антиковид ограниченията, провеждани в лондонската му резиденция и офис.

Министър-председателят се извини в понеделник 31 янури, откакто отчет на върховен държавен чиновник подлага на критика държавното управление му за „ неуспехите на управление и преценка “ по отношение на нарушаването на разпоредбите. Аферата – наречена – струваше на Джонсън поддръжката на депутати от неговата Консервативна партия, провокира публично отвращение и докара до апели на опозицията за неговата оставка.

Страховете от идно съветско навлизане в Украйна набъбнаха през последните дни, макар опроверженията от Москва и молбите на Зеленски да не се всява суматоха поради всеобщото скупчване на съветска войска на границата. Заявлението на Джонсън бе част от последния поток от дипломатически отговори на рецесията.

„Великобритания от дълго време е корав последовател на украинския суверенитет. От 2015 година насам английските въоръжени сили са обучили над 22 000 украински бойци да се защитават“, се споделя в изказване на Англия. Джонсън и Зеленски ще обсъдят във вторник „продължаващата враждебна активност на Русия“, се прибавя в изказването, което включва „пълния набор от стратегическа поддръжка на Обединеното кралство за Украйна“.

Джонсън има намерение да беседва с Путин, заявявайки пред английския парламент през вчерашния ден (31 януари), че ще го направи „при първа възможност“, като в същото време прикани съветския водач да избере дипломатическия път по въпроса с Украйна.

Освен това, френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, немската му сътрудник Аналена Бербок и полският министър председател Матеуш Моравецки се чакат да посетят Киев тази седмица. Канадският министър на защитата Анита Ананд, чиято страна дава военна помощ на Украйна, също прави двудневно посещаване в страната. Тя разгласи напредването на канадските военни елементи към Западна Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР