Дали да се предприеме нещо по отношение на ултиматума на

...
Дали да се предприеме нещо по отношение на ултиматума на
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Изгонването на руските дипломати може да намери своето оправдание

Дали да се предприеме нещо във връзка с ултиматума на дипломат Митрофанова би трябвало да се реши след съвещания със службите и най-вероятно в изпълнителната власт и председателски съвет на Народно събрание. Но е реалност, че най-малко от 10 години се намираме в тежка осведомителна война, която се води от Русия на целия континент, изключително яростна е тя в България, както в някогашните социалистически страни. Възприемам го като детайл от тази война и би трябвало да я спечелим, тъй като залогът е бъдещето на България. Това сподели в " Денят стартира " Владислав Панев зам.-председател на „ Демократична България “.

Изгонването на дипломати или състав на Руското посолство е стъпка, която може да откри своето опрощение, добави още той.

По отношение на тази осведомителна война той дефинира България като " гореща точка " и " фронтова линия " и освен това състояние ограниченията в България би трябвало да бъдат най-силни, сподели Панев.

За политическата рецесия у нас Панев сподели, че в случай че се осъществя държавно управление в границите на този мандат, то би трябвало да е с ясна стратегия и да реализира ясни резултати в границите на идващите месеци - съответни ограничения за правосъдна промяна, квалифицирано болшинство за промени в Конституцията, промени във Висшия правосъден съвет, конкурентоспособност на българската стопанска система. Ако се отиде на избори, няма да има парламент най-малко два месеца. Но в случай че се образува болшинство и се излъчи държавно управление, което не е в положение да направи нищо, защото в Народното събрание няма поддръжка, тогава в действителност е по-добре да се отиде на избори, сподели още Владислав Панев.

Притесненията от един предварителен избор са, че рецесията ще изкара по-радикални политици на напред във времето и ще направи доста по-трудно съставянето на кабинет. На този парламент към момента би трябвало да се даде късмет да излъчи кабинет, счита депутатът от Демократична България.

Според него длъжностен кабинет няма късмет да извърши кой знае какви промени в отсъствието на парламент.

За него името на премиера не е толкоз значимо, а е значимо е какво стои зад кабинета и какви промени ще извърши.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР