„Дали да се иска оставката на министъра на отбраната Стефан

...
„Дали да се иска оставката на министъра на отбраната Стефан
Коментари Харесай

Радан Кънев: Изказването на Янев е заплаха за външната ни политика

„ Дали да се желае оставката на министъра на защитата Стефан Янев би трябвало да каже Народносто заседание. Но въпросът е каква политика би трябвало да следва България? “, сподели пред Нова телевизия евродепутатът Радан Кънев.

„ В момента, в който на 200 км от нас се води война, е ясно, че един министър не може да прави това, което му скимне. Българското държавно управление би трябвало да има ясна тактика и да работи по нея ", безапелационен бе Кънев от ДСБ.

По думите му изявлението на Янев е директна опасност за външната ни политика. „ Изявлението на Янев е несериозно ", сподели още евродепутатът. Попитан може ли зад това изявление да седи мнение на президента Румен Радев, Кънев съобщи, че няма причина да се комантира сходно изказване.

Относно позицията на Българска социалистическа партия и изявлението на Корнелия Нинова, Кънев разяснява, че социалистическата партия „ би трябвало да осъзнае, че ние не сме във феодално систематизиране на министерства. В тази обстановка не може да има обособена позиция на една партия ".

Междувременно КОД изпрати писмо до парламентарните групи в 47-мото Народно събрание с искане да гласоподават оставка на министър Янев.

КОД упорства задкулисието да падне и с гласоподаване на предлагането ни за оставка на министър Янев да стане ясно кои политици и кои политически сили поемат отговорността за изказванията, решенията и дейностите наминистър Янев.
Ако това не се случи, за българското общество остава истината, че
министър Янев е марионетка на непознат, извънпарламентарен и нелегитимен интерес. А отговорността такава марионетка да взема решение ориста на България поемат всички сили в 47-мото Народно събрание, членовете на ръководещата коалиция и самият министър председател на републиката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР