Дали човешкият живот е възникнал на нашата планета или някъде

...
Дали човешкият живот е възникнал на нашата планета или някъде
Коментари Харесай

Различното обяснение за появата на живота на Земята

Дали човешкият живот е зародил на нашата планета или някъде другаде? Екип от учени предлага друга, спорна доктрина – панспермия .

Думата " панспермия " произлиза от гръцки език и безусловно значи " семена на всички места ". Според хипотезата за панспермията семената на живота съществуват на всички места във Вселената и пътуват през нея от едно място към друго. Последователите ѝ имат вяра, че животът на Земята се е появил точно посредством тези семена.

Екипът от учени допуска, че сфера от миниатюрен биоматериал, който се намира в горната част на нашата стратосфера, може да се одобри като доказателство, че някоя от по-развитите извънземни раси съзнателно е зародила живота на Земята преди милиони години.

В тази доктрина се твърди, че животът на нашата планета не е зародил нито като някакъв случай, нито като натурален развой, а е директен резултат от намеса от различен свят . Теорията се основава на изказванието, че дребна сфера от метал, която излъчва леплив биологичен материал от своя център, е устройството, с което е зароден земният живот.

Последователите ѝ считат, че по този метод животът е изпратен на Земята от незнайна цивилизация , за да поддържа нашата планета жива. И макар че панспермията звучи като научната фантастика, сигурно не може да бъде изключена като хипотетична доктрина за първичното възникване на земния живот.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР