Дали БСП ще се върне в пленарната зала и по

...
Дали БСП ще се върне в пленарната зала и по
Коментари Харесай

Нинова: Засега оставаме извън пленарна зала

Дали Българска социалистическа партия ще се върне в пленарната зала и по какъв мотив – това ще реши груповият върховен орган на партията, само че към този момент социалистите твърдо стоят зад решението си, уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред bTV.
В знак на митинг от партията взеха решение да не влизат в Народното събрание след приемането на разпоредбите за преференциите в изборното законодателство. Въпреки че от ГЕРБ дадоха заден ход за това, Нинова е безапелационна, че смяна в позицията на Българска социалистическа партия няма.
„ ГЕРБ прегазиха закона без да се замислят въобще. Разписаха властническата власт и изречението „ Една партия – една страна в закона”. Прегазиха закона и във връзка с машинното гласоподаване и ЦИК. В закона написа, че с приключването на мандата на Централната изборна комисия един месец по-рано би трябвало да стартираме процедура. Не го направиха – към оня миг приказвам, когато коментирахме Изборния кодекс. Отнеха човешки и политически права като отстраниха преференцията, което е политическо право на всеки българин – да се преценява с подреждането на партията и да си каже свободно волята за личности”, разяснява Нинова.
Още едно несъгласие, което имат от Българска социалистическа партия, по думите ѝ е, че решенията в закона към този момент ще се вземат с болшинство 50 + 1: „ Което те го имат плюс още един човек от някоя присъдружна партия. Такива решения няма да могат да се апелират пред Върховен административен съд. Тези решения си остават в ръцете на една партия – каквото тя реши, това ще бъде по изборите. Една партия се пробва да вкара тирания. Голямата цел е да не допуснем това – без значение от какъв цвят сме”.
Нинова сподели още, че Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание своите кандидатури за новия мандат на ЦИК, както е по закон.
Социалистите не престават да упорстват за предварителни избори, а що се отнася до евроизборите, лидерът на листата на Българска социалистическа партия, както и останалите претенденти, ще бъдат оповестени през март.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР