Дали борбата за скъп ток няма да убие българи? Вярата

...
Дали борбата за скъп ток няма да убие българи? Вярата
Коментари Харесай

Дали борбата за скъп ток няма да убие българи?

„ Дали битката за безценен ток няма да убие българи? Вярата в породеното от индивида световно стопляне е квазирелигиозна. “ Това написа във фейсбук журналистът Георги Драганов.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

-4 градуса, усеща се като -10. Тъмно е от един час и половина. Производство на електрическа енергия от слънчеви панели е нула. На вятърната е малко над нулата.

Често повеждам полемики с почитатели на зелената сила и съперници на въглищата тук и в този момент, незабавно, в България. Тези хора, без значение дали го схващат или не, ни тласкат към още по-скъпо електричество, стопански колапс и режим на тока – тъй като е изцяло допустимо да няма от кое място да внесем.

Не можат да ми отговорят на няколко въпроса, по тази причина ги пущам тук с вярата, че някой по-умен ще отговори.

Някой може ли да предвижда тъкмо какъв брой електричество ще създаде в утрешния ден цялата ВЕИ система в България? Търся акуратност, сравнима с тази на прогнозите за АЕЦ и Топлоелектрическа централа за същия интервал.

Това, че някой някъде си угажда на квазирелигиозните вярвания със субсидирани от данъкоплатците джаджи и си е конфигурирал слънчеви панели (+батерии), значи ли, че и ние би трябвало? Един комшия си гледа птица ему в двора, значи хайде и ние.
Колко индивида умират от болести, свързани с въглища в България? И какъв брой умират от мраз?

Дали вторите не са повече от първите, с доста? Дали битката за безценен ток няма да убие българи?
Вярата в породеното от индивида световно стопляне е квазирелигиозна. Тези хора откровено имат вяра, че „ убиваме планетата “. Нека си имат вяра, само че за какво ние би трябвало да стоим без ток поради тяхната религия?

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР