Дали българската държава ще може да купи дялове от ЧЕЗ,

...
Дали българската държава ще може да купи дялове от ЧЕЗ,
Коментари Харесай

Инерком: Дали държавата ще има дялове в ЧЕЗ ще се разбере в края на другата седмица

Дали българската страна ще може да купи дялове от ЧЕЗ, ще се разбере в края на идната седмица. Това оповестиха от офиса на " Инерком ". " Поради високия публичен интерес и водени от желанието си за цялостна неприкритост и бистрота, ви осведомяваме, че договарянията сред „ Инерком България ” и „ ЧЕЗ груп ” по отношение на опцията българската страна да закупи дялове в „ ЧЕЗ България ” ще се състоят от средата до края на идната седмица в Прага. Веднага след приключването им ще получите информация за хода на диалозите и взетите решения. ", се споделя в писмото на " Инерком ".

В петък шефът в чешкия вестник " Лидове вести " Веселин Вачков разяснява пред Българска национална телевизия, че пазаруването на държавни дялове в ЧЕЗ зависи от арбитражното дело на чешката ЧЕЗ против България. Компания заведе интернационално дело против България предходната година поради " редица интервенции на българските институции, които вредят на активността на ЧЕЗ в България и в дълготраен проект заради сериозната обстановка на локалния енергиен пазар, която не се усъвършенства ". Подобни каузи се водят и от EVN и ЕНЕРГО-ПРО.

В подписания прелиминарен контракт сред ЧЕЗ и " Инерком " на Гинка Върбакова има уговорка, която не разрешава на купувача да препродава компанията без единодушието на продавача.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР