Дали арестът на Борисов е показен и МВР е превишило

...
Дали арестът на Борисов е показен и МВР е превишило
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ добре знаят какво е показен арест и репресия, 12 години са ги правили

Дали карцерът на Борисов е демонстративен и Министерство на вътрешните работи е надвишило своите пълномощия или не, желая да се върна 12 години обратно, на 31-и март 2010 година, когато в действителност се извърши демонстративен арест в моята къща - пред моите брачна половинка и деца, които тогава бяха на 5 и на 7 години. И когато в действителност влязоха тежковъоръжени служители на реда с ориентирани автомати с ориентирани мерници против децата ми и помолиха брачната половинка ми да ги завие с одеяло, с цел да не гледат какво се случва. Ето това е демонстративен арест. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов от парламентарната естрада.

Той уточни, че това е било прегледен образец за политически арест, тъй като с помощта на него се е сменило ръководството във Варна.

„ И в случай че нещо се е направило от полицията в брутално нарушаване на правата на индивида, това е типичният образец, тъй като в продължение на 12 години той се дава като харизматичен образец от юристите за нарушение правата на индивида. Затова бяха извоювани делата и в Страсбург, и в България ", добави социалистът.

Гуцанов разяснява, че всички би трябвало да са равни пред закона - от министър-председателят до хората, които се грижат за чистотата на улиците. „ Когато това не е девиз, а стане действително деяние, то тогава в действителност демокрацията е победила ", безапелационен бе той.

Според националният представител от левицата Явор Божанков е обикновено ГЕРБ да се неспокойни след ареста на Бойко Борисов, тъй като 12 години почивали на поговорката: „ Гарван гарвану око не вади " - една власт да не търси сметка на друга власт и един прикрива закононарушенията на различен. „ Ние 12 години поредно всеки ден сме вадили тези закононарушения на показ ", напомни той.

„ Ние не произнасяме присъди, както вършиха ГЕРБ. Защото, когато ГЕРБ приказват се репресии, те са произнасяли присъди от тази естрада. И са получавали присъди, които обаче българският народ е плащал ", съобщи Божанков, припомняйки за делата на Цветан Цветанов, за които българските данъкоплатци платили милиони и към който в никакъв случай не е издирван декаданс.

„ Лекарите в Горна Оряховица, разнообразни предприемачи и бизнеси бяха унищожени в област Велико Търново. Някои сложиха завършек на живота си. После излязоха почтени, само че техните фамилии изгубиха членове. Това са истории, които нашата област помни добре и знае делата на Цветанов и репресиите на ГЕРБ ", уточни депутатът от Велико Търново. От парламентарната естрада Божанков напомни, че в тези години хората са се страхували да приказват по телефона поради подслушванията на Цветанов.

„ ГЕРБ добре знаят какво е принуда. За това мога да приказвам от първо лице само число. Репресия е да се явиш на избори и една частна охранителна компания да влезе в българските села. Репресия е, когато всеки ден си влачен в полицията по подправени сигнали, а начело те чака камера и публицист Репресия е да видиш болния си татко обречен на смърт, а до леглото му следовател, който го разпитва за пуснати против него сигнали, че купува гласове ", продължи той.
В умозаключение той прикани ГЕРБ да разграничават репресията от върховенството на закона и естествения либерален развой.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР